× ! Edge ! × ([info]devour) rakstīja,
@ 2011-07-04 19:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Comeback Kid - Partners in Crime
Entry tags:huiņa, kapi, trololol

Un te nu atkal es būšu devour visā savā krāšņumā.

Sanāca aizdomāties par to mīļo bāleliņu mentalitāti.Šoreiz gan tieši par to mentalitātes šķautni, kas aktivizējas vasaras pusē...Kapu svētki un vispār visa padarīšana ar kapiem.

Redziet.Es neesmu kristīts.Es neesmu reliģiozs.Nedaudz vairāk esmu agnostiķis nekā ateists.Tāpēc nekad neesmu izpratis cilvēku [pensionāru] vēlmi apmeklēt kapu svētkus.
Ja tā ir vienkārši vēlme ar saviem draugiem patusēt kapos un padzert, tad viss ok.To var saprast, ka pensionāriem, gribas kādu saviesīgu pasākumu kopā ar saviem draugiem un cīņu biedriem [jo nākamreiz viņi ar cīņu biedriem tiksies nākamajās cīņu biedra bērēs].
Ja tā ir vēlme pačinkstēt par to - ak vai cik slikti, ka nelaiķis aizgājis, tad jādomā, ka ar cilvēku, nav īsti kārtībā.Mēs parādam publikai, ka mums ir slikti un tāpēc visiem pārējiem ir jājūtas slikti un jācenšas palīdzēt.

Nekad neesmu sapratis arī ziedu nešanu un likšanu pie kapieņiem.Nedomāju, ka mironīti dziļi uztrauc vai viņam uz kapiņa ir neļķes, vai vijolītes.Ne silts, ne auksts viņam no tā.
Bet ja esam kristīti un ticam Dieva eksistencei, tad mēs uzskatām, ka mirušais nonāk debesīs, mūs vēro un dzīvo mūžīgi.Vai tiešām viņu sēžot debesīs uztrauktu, tas, kādas puķes mēs viņam nesam?
-Ak...Jēkabs atkal atnesis gladiolas.Cik skaisti!...Par to viņam uzsmaidīs veiksme un es viņam dzīves gājumā stāvēšu līdzās...

Tātad...Izslēdzam variantu par to, ka mirušo pistu, kādas puķes tiek liktas uz viņa kapa.

Tagad jūs teiksiet, ka noliekot ziedus, apmeklējot kapusvētkus mēs pieminam nelaiķi...Mēs izrādām viņam cieņu.Vai izrādīt cieņu un pieminēt aizgājēju mēs nevaram arī vienkārši ikdienā savā prātā?
KĀPĒC IKDIENĀ NEVIENS MAN NENES ZIEDUS LAI IZRĀDĪTU CIEŅU?!?!?!
Gadījumā nesot puķes uz kapiņiem mēs vairāk cieņas neizrādam tam, ka cilvēks ir miris, nevis pašam cilvēkam?

Galu galā viss sanāk sūds un mēs esam parasti uzmanību griboši attentionwhores, kas vēlas lai mūs visus laiku pa laikam pažēlo.Ja mēs nevaram panākt, to, lai pažēlo mūs par to, cik grūti mums dzīvē iet, tad vienmēr ir trumpis ir nelaiķīti.



Un tagad, ja kāds šo izlasīs būs ļoti dusmīgs uz mani.
Esmu daudzreiz teicis, ka vēlos lai mani kremē.Nevēlos sapūt un nevēlos lai kāds nāktu pie mana kapiņa paraudāt.Nav ne laika ne pūļu vērts.
Paldies par uzmanību!
Peace, mazie!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]affair
2011-07-04 19:27 (saite)
es uz daces laukiem principā katru gadu braucu uz kapusvētkiem - vienīogā reize gadā, kad visa viņas rodņa savācas kopā, lai sakoptu kapus un pēc tam normāli paceptu gaļu un piepistos.

imho normāla štelle, ar nulli reliģiozitātes. tā vienkārši iegājies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-04 19:36 (saite)
gribēju prasīt - kāpēc rodņai jānovācas tieši uz kapusvētkiem, vai trūkst pozitīvāku notikumu uz kuriem novākties...un tad izlasīju vel reiz Tavu pēdējo teikumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]komeeta_naak
2011-07-04 19:28 (saite)
plus miljõns, es arī nesen sapratu to pašu – kremēt un viss! tās omītes vienkārši ir galvā sapisušās, knapi turos, lai neizmestu kaut ko tipa "nu a nafig tad tu ārā no turienes ej?"
50% sarunu ir par kapiem, pieminekļiem, apmalēm, puķēm, krūmiem, kapu sievām un citiem vājprātiem. diemžēl ne tikai kapusvētkos, bet visu fakino gadu, līdz uzkrīt sniegs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-04 19:38 (saite)
Slāvi ta vismaz savos kapusvētkos piepišas un vel bomzīšiem atstāj simtsgramus :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pickle_jar
2011-07-04 21:06 (saite)
Vo, nekad neesmu sapratusi- māte vienmēr baigi cepās, par to, ka drauga hvz kādiem radiem nav saliktas puķes, viņa tos cilvēkus vispār nepazina, bet liek tās puķes, kad čalis pats neiet to darīt. Besī, ka princips vienkāŗsi nolikt puķi pārmāc principu vienkārši atcerēties par aizgājušo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-04 22:05 (saite)
likt nepazīstama cilvēka kapam puķes ir vel viens levelaps! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mafia
2011-07-04 21:31 (saite)
Vispār man radās tikai viens jautājums - kāpēc tas tevi tik ļoti uzvilcis? :)
Bet skatoties plašāk uz faktiem - kapusvētki un kapu kopšana ir senču godināšana, kas savukārt ir sena tradīcija visās(? vairumā noteikti) kultūrās. Tā kā tas drīzāk ir antropoloģijas jautājums, nevis omīšu tieksme apraudāt kādu vai gausties. Kā godina tos senčus - nu tas jau dažādi, krievs apsēžas uz soliņa kapiņos un imagināri sadzer ar aizgājušo, kamēr latvis klētī noliek ņammas, lai veļi nāk baroties :) aber meksikānis taisa savu miroņsvētku maskarādi un sitās pa tumsu ar lāpām, uzģērbies par vellu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-04 22:04 (saite)
pa daļai famīlijas staffs uzvilka ;).
Kapu kopšana un kapusvētki nav sena tradīcija kultūrās...Tieši tāpēc pie mums grib attīstīt kapu tūrismu, jo nekur citur pasaulē cilvēkiem nav tik slimīga attieksme pret aizgājušajiem.Vel tikai slāviem, kuri mironītim atstāj stogram un olu.
Man senčos ir poļi.Ko iesākt šādā gadījumā?Jo man domāt, ka maniem poļu senčiem ir krietni uzkāst uz latviešu tradīcijām...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mafia
2011-07-04 23:30 (saite)
Te nu gan kļūdies - kapu tūrisms nemaz nav oriģināla latvju tautas īpatnība. Par tādu jau bija rakstīts Džeroma Trīs vīri laivā ;) ka angļiem patīkot staigāt pa kapiem un sajūsmināties par pieminekļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-04 23:41 (saite)
''staigāt pa kapiem un sajūsmināties par pieminekļiem'' nav tas pats, kas katru gadu vasarās nolasīties baros kapos lai paraudātu cik grūti bez aizgājēja :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mafia
2011-07-04 23:58 (saite)
Es paskatījos gūglē, tur rakstīts, ka kapusvētki esot kristiešu baznīcas ieviesta figņa jau 18.gs. Pamatdoma tur tā, ka piemin aizgājējus ar sprediķi, kopā ar radiem priecājas par tikšanos un veic kapvietas sakopšanas talku. Tā kā tas kaut kāds kristiešu pasākums reizi gadā. Saprotams jau, ka mazos miestiņos visi uz to pavelkas, jo tur tāpat nekas daudz nenotiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-05 00:30 (saite)
ai...tak huiņa.pietiks cepties :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toper123
2011-07-07 01:57 (saite)
Man kapi ir kā dārzs... reizēm ir prieks kapusvētkos ar trimmeri papļaut noaugušo dzīvžogu un nopļauto iemest kaimiņos esošajā kapu kopā.
Eu! Ja tu nomirsi ātrāk par mani vai otrādāk es ātrāk par tevi, dzersim pelnu kokčikus! :D.. Mans vecais tēvs vēlarvien ir mājās, skāpī, urnā. Varētu šamo nolikt dārzā, bet man pohuj.. lai sēž skapī. Būs jāpārbauda kā to urnu dabūt vaļā un tāād... es staigāšu apkārt pa Saulkrastiem un piedāvāšu padzerties. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-07 20:11 (saite)
-mmm...garšo lieliski...kas tas ir?
-mans vectēvs! o_O

velarvien smieklīgi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pm
2011-07-14 18:42 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]devour
2011-07-18 21:22 (saite)
o m f g O_O

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?