aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2018-03-18 11:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:piezīme

salasījos par Cambridge Analytica, atgriezos pie rakstiem par to, kā vāc info par mums, nodomāju, ka moš beidzot es varētu paskatīties, kāda es izskatos tajos datos, jo pēdējā laikā drusku tāda personības krīzīte uznākusi, ļoti vajag skatu no malas, lai saprastu, ko es daru nepareizi, bet bļin, pēc man atlasītajām reklāmām spriežot, googlei liekas, ka mani interesē motocikli (mani neinteresē motocikli, es tikai eju uz randiņiem ar džekiem, kuriem ir motocikli), nospriedu, ka šis nekam neder, skats no malas būs vien jāprasa mammai.

apskatījos arī savu location history, tur arī ļoti interesanti. no vienas puses, pāris pārsteidzoši precīzi noteiktas vietas, reāli ciemi, un pāris ļoti īpatnēji iztrūkumi, piemēram, pagāšgad divreiz biju Viļņā, neviena reize neuzrādās manā location history (bet no tiem mēnešiem uzrādās citas vietas). bizarre, kas tur par nesaprotamu principu apakšā tam, kā google reģistrē manu atrašanās vietu?

jeb svētdienas prokrastinācija iet pilnā sparā, redaktore jau man sūta zibeņus, bet es nevaru rakstu pabeigt jau trešo dienu.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]porkus
2018-03-20 04:11 (saite)
(sausi)
iespējams “tie dati” ir “šie”, nevis “tie”
google līdz šim lietoja (cik zināms) savādāk būvētus instrumentus un savus analīzes instrumentus tur tuvāk pie vestes
man, protams, nav ne jausmas kas īsti ir "salasījies", bet CA/sejasgrāmatas gadījums ir diezgan specifisks un metodoloģijas pirmautora pirmie publiskie demonstrējumi (sejasgrāmatas kontekstā) notika jau 2012 (vismaz zināmie) gadā ... ... amizanti, ka vēl gadu+ atpakaļ, šo pieminot kautkādos pārspriedumos, zinošajā dzintarzemē ieņirdza - iespējams, toreiz nebija “pareizajos internetos” un/vai nebija arī “pareizais vēstnieks-svilpavnieks"

(vēl sausāk)
savukārt medode, ko CA iegādājās (visticamāk) no autora, balstās uz 60 gados (neatceros precīzi) un agros 90 uzlabotu metodi, ko nodēvēja par “okeānu” aka OCEAN, kas balstās un atšifrējās kā:

openness to experience - cik lielā mērā kāds ir gatavs jaunām lietām/iespaidiem
conscientiousness - apzinīgums/godprātība
extraversion - uz-sociumiskums vai tomēr pretējais virziens
agreeableness - līdzjūtības/sadarbības īpašību klātbūtne
neuroticism - psiholoģiskā noturība aka izbesīšanas slieksnis

mamma toč šo varētu zināt labāk nekā goo

(ne-tik)
visādi citādi CA kādu laiku apakaļ ievācās ļoti smukā mājā uz madisona blakus vecās pasaules meiteņu (un drusku arī puiku) veļas veikalam = šinī ciemā ir jābūt iespaidīgai pūra lādei, lai tur mitinātos

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?