aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2018-01-11 21:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:remonts

sāku plānot savu virtuves remontu (sāku plānot jau tagad, jo tas nebūs nekas jauks.)

divi lieli jautājumi. pirmais, mīļā ciba, gāzes vai elektriskā plīts?
un otrais, vai jums ir kāds cilvēks, par kura profesionalitāti var būt drošs un kurš remontē mājas un virtuves it īpaši? sarežģītā daļa ir tāda, ka būtu svarīgi, ka viņš/-a runā arī latviski, jo nu pirms diviem gadiem manu vannasistabu remontēja cilvēki, kuri runāja tikai krieviski, sazināties ar remontētājiem ar google translate palīdzību, lai noteiktu, kā izskatīties tavas mājas, nav īpaši forši.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2018-01-13 21:24 (saite)
Par virtuvi:

1) Es tomēr liktu gāzes plīti, ja ir tāda iespēja. Jā, ir taisnība, ka nokvēp, bet man pofig. Toties varu likt jebkuru trauku un precīzāk kontrolēt karstumu, it īpaši, ja ir vairāk par 2 dažādu izmēru riņķiem (skat. piem. plīti ar dubultriņķi). Gāze, manuprāt, tomēr ir arī lētāka par elektrību, kaut gan neņemos spriest -- man bija kkur 13 eur gadā dzīvoklī, kur gāzes ir tikai plīts.

2) Cepeškrāsnis tagad man šķiet, gāzes, var vispār dabūt tikai kaut kādas mistiskās lētās kopā ar plīti atsevišķi stāvošās. Un gāzes arī nevajag. Toties, iespējams, jāpadomā, lai elektriskā ir nesaistīta ar plīti -- vidukļa augstumā, lai ērti viņā paskatīties, likt iekšā un ņemt ārā.

3) Man prasās, lai ir lielāka pārkare, nekā parasti standartā liek, lai ērti pie plīts stāvēt. Standartā ir kādi 2,5-5cm, man ir 10cm pēdējā variantā un izbaudu.

4) pēc iespējas atvērtie plaukti. mana fiška vismaz ir, kam riebj virināmās skapīšu durvis un nepatīk vienmuļas mēbeļu plāksnes. esmu izņēmis durtiņas vismaz 2/3 no skapīšiem, ko kādreiz esmu licis taisīt ar durtiņām.

5) Izcili palīdz https://kitchenplanner.ikea.com/gb/UI/Pages/VPUI.htm

Ieliec izmērus virtuves telpai un visām nekustināmajām detaļām (gāzes caurules, elektrības rozetes (ja nepārvelk elektrību) un saplāno kas un kā -- var likt iekšā visas mēbeles un piedzīt izmērus no rokas viņām, lai redzētu, kā tas kopā izskatās. Starp citu, ja ir gāze, jāņem vērā, ka tur blakus caurulei nedrīkst likt to pašu cepeškrāsni, utt)

Noderēs, runājot ar visiem meistariem, lai viņi saprot, ko tu gribi.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?