aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2017-10-08 20:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gribēju ierakstīt savus pāris centus par Blade Runner 2049. 

tātad, man filma ļoti, ļoti patika, nu tā, ka rauj sirdi laukā patika. bet nu, būsim godīgi, mana sirds šobrīd tāda jautra, to izraut un salauzt vispār nav īpaši grūti. bet nu offtopic. 
ja tā apsēžas pie kafijas tases un padomā par šo filmu, tas paliek tik ļoti skaidrs, ka šis turpinājums, iespējams, ir loģiskākais iespējamais turpinājums. esmu par šo daudz strīdējusies ar daudziem cilvēkiem, bet mans (personīgais/profesionālais) viedoklis ir tāds, ka filmai nav jādod atbildes uz visiem jautājumiem, bet ir jāiedod tā pasaules aina, vīzija, ideja, kurā tās atbildes pašas rodas un sazīmējas, un ar šo filmu man tas totāli tā bija. daudziem ir komentāri saistībā ar to, ka oriģinālais darbs ir par pārapdzīvotu pilsētu, bet šeit mēs pamatā redzam tikai tukšas ielas un tukšumu, un tas viss ir tik.. loģiski. ja tu tā apsēdies un mēģini salikt filmu pa plauktiņiem, uzreiz paliek skaidrs, kā tās tēmas viena ar otru smuki pārklājas, turpinās, pāriet no viena gadsimta otrā, un tas ir ļoti jaudīgi. tas, cik plūdeni un dabiski tēmas, kas ir aktuālas oriģinālajā darbā, rezonē šajā filmā, bet ne tādā prastā homage līmenī, bet tādā jaunā līmenī ar pielikto vērtību un jaunā gadsimta elpu. tāds fana darbs, kas jau sen pārkāpj fanošanas robežas un tiešām uzdrīkstas veidot un teikt kaut ko pilnīgi jaunu. 

un jā, man ļoti patika Blade Runner 2049. tā ir filma - cieņpilns turpinājums, un vienlaikus filma, kas tiešām dara savu lietu, risina savas īpašās tēmas un kuras katrs kadrs ir piepildīts. un vakar, sēžot tajā ballītē un dzerot kādu trešo vīna glāzi pēc kārtas, Robertam mēģināju pateikt tādu ļoti metafizisku domu, kas, protams, ne pārāk labi sanāca, bet - Blade Runner 2049 daudz vairāk kā tās priekšgājēja un daudz vairāk kā ļoti daudz filmu, kas top, ir tiešām *filma*. to nevar izstāstīt ar vienu logline vai filmas sinopsi, tā nav filma - stāsts, tā nav filma - vizuāls trips, tā ir filma, kas ir veidota kā filma, ko skatīties kinoteātrī un kas izmanto visas šī medija, šīs mākslas formas dotās iespējas radīt iespaidu un saprasties ar savu skatītāju. un visi tās elementi ir ļoti augstā līmenī, un tā ir ļoti pārliecinoša kinematogrāfiska pieredze. 


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2017-10-08 21:26 (saite)
visi tā runā, ka nevaru nociesties, kad redzēšu.
ieplānots jau ir, bet jāsagaida.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-10-08 21:30 (saite)
bet lūdzu, lūdzu, lūdzu - mēģini distancēties no tā, ko dzirdi. jo neviena filma nav to pelnījusi, ka to skatās nevis kā pašu par sevi, bet kontekstā ar iepriekš uzpūsto haipu un ekspektācijām. un, godīgi sakot, neviena filma ar to haipu nevar sacensties.

BR 2049 ir ļoti laba filma, bet, būsim godīgi, nav gluži tā, ka filma izglābs pasauli :) man vienkārši daudzi draugi bija drusku vīlušies, jo tas haips ir tik milzīgs, bet tā jau nav filmas vaina, tā ir mūsdienu kino mārketinga un kino kritikas vaina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2017-10-08 21:45 (saite)
so noted.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2017-10-08 22:02 (saite)
noskatījos treileri un nespēju vispār, nu tā ka vispār iedomāties, ka es sev lieku skatīties tādu filmu. es laikam neesmu īsti riktīgi, jo apkārt visi tikai sten un elš no sajūsmas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-10-08 22:26 (saite)
bet tas ir ļoti labi! es arī tā bieži jūtos par filmām, un tad es tās neskatos, un gan es, gan filma esam laimīgas viena ar otru, haha :) man liekas, ka izkopt to savu intuīciju, kas pasaka priekšā - zinkā, totāli nebūs - ir tik ļoti svarīgs uzdevums dzīvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]temperature
2017-10-08 23:13 (saite)
mana problēma ar BR 2049 bija tāda, ka man ļoti nepatika tas sižeta.. prastums. likās - vai tiešām tas ir labākais, ko jūs varējāt izdomāt? tevis teiktajā ir ļoti daudz patiesības, taču man kā stāstu cilvēkam gribējās skumīgi nopūsties. arī visa tā filozofija šķita izsmērēta plāna, plāniņa, neliekot skatītājam vispār aizdomāties par filmas risinātajiem jautājumiem. jo viss jau ir pasniegts uz paplātes.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?