aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2016-06-10 16:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
noskatījos "Teātri", tagad domāju par meta kino tradīciju Latvijas kino vēsturē. kaut kur ir atmiņu druskas par to, ka bija vēl viena filma, ko vēl nesen skatījos, kas izmantoja šādus rīkus, varbūt tā pati "Vecās pagastmājas mistērija", varbūt kas cits.

vairāk nekas nenāk prātā.
bet "Teātris" joprojām jaudīgs. atceros savu sajūsmu, kad to pirmo reizi skatījos, atceros, kā nodomāju - wow, latviešiem arī ir labs kino! man bija kādi 15 gadi, iespējams. un es ap to laiku pirmo reizi biju noskatījusies "apocalypse now", piemēram. un likās, ka tur ir gaismas gadu attālums starp to kino un latviešu kino, bet tad es noskatījos "teātri", pēc kāda laika noskatījos "četrus baltus kreklus", un tad jau pamazām sāku iedziļināties laikā, telpā un politikā, kas kuru kino padara tādu vai šitādu.

un vēl, "teātris" un "pie bagātās kundzes" ir divas no manām mīļākajām noslēguma ainām. bezgala skaistas, bezgala smeldzīgas, skumjas, pat traģiskas (nu, "pie bagātās kundzes" vismaz).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2016-06-10 16:59 (saite)
es Teātri tā arī neesmu noskatījusies. kaut kā TV no vidus nepavilka un pati neesmu saņēmusies. man patīk, ka tu daudz raksti par mūsu kino, jo tad es visu laiku saprotu, ka tik daudz kas jānoskatās vaimanuvai :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-10 17:26 (saite)
ai, neuztraucies, es visu laiku pati jūtos tā, ka vaimanuvai, cik daudz vēl visādas filmas jānoskatās :) bet nu pamazām.

un zinkā, tā jau man ir daļa no darba, liekas. es gribu sākt vairāk rakstīt kaut kādus tekstus par latviešu kino, mums ir ļoti maz tomēr par to rakstīts. un, tā kā es menedžēju visus soc tīklus, tas ir arī viens no maniem darba pienākumiem. plānoju no nākamās nedēļas sākt rakstīt par dažādām filmām vairāk, heh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2016-06-10 17:28 (saite)
dari tā!
man ļoti daudzas latviešu filmas negribas skatīties sūdīgā kvalitātē lai lielāks wow! efekts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2016-06-10 17:12 (saite)
Skaties, ka nepārstreičo jēgu. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-10 17:18 (saite)
vai ne, tāds risks arī pastāv. bet nekas, Streičam jau tikai 22 filmas, ja nemaldos. daļu man nemaz nevajag tagad skatīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?