aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2016-02-15 19:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
hashtag uzzinu pēdējais: runājot par youtube, Vācija ir iekļuvusi priekpilnajā to valstu sarakstā, kur pieejams stipri ierobežots youtube saturs. citas valstis šajā priekpilnajā sarakstā ir, piemēram, Afganistāna, Ķīna, Ziemeļkoreja etc.

tiesa, ja nomācošais vairākums šajā priekpilnajā sarakstā ierobežo pieeju politisku iemeslu dēļ, Vācija to dara autortiesību dēļ.

jo vairāk domāju par autortiesībām, jo lielāka putra tur parādās. no vienas puses, ideja kā tāda ir ļoti laba - kā viens kungs reiz vienā diskusijā teica, autortiesības ir vajadzīgas, lai nevienam nenāktu ne prātā bez tavas ziņas uzdrukāt tavu dzejoli uz lielveikalu maisiņiem. no otras puses, autortiesības digitālajā laikmetā turpina funkcionēt ļoti novecojušā veidā. šodien seminārā ar pasniedzēju par šo runājām, proti, par to, kā muzejiem dzīvot ar saviem krājumiem internetā, izskatās, ka pagaidām nevienam nav nekādas skaidras atbildes.

vispār jocīgi, pirms sāku rakstīt savu maģ. darbu, biju domājusi, ka man ir skaidrs viedoklis par šo jautājumu. vairs noteikti nav.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2016-02-15 19:10 (saite)
tiešām nezināji?! *bet tur var visādi viltīgi apiet

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-02-15 19:12 (saite)
nu, es laikam biju piefiksējusi, ka Berlīnē man internets neļāva daudz ko skatīties, bet es nezināju, ka tas ir tik nopietni

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iive
2016-02-15 20:00 (saite)
Nu es gribētu par stand up saņemt tieši desmitreiz lielāku honorāru, ja jautājiet.

(Atbildēt uz šo)


[info]nistagms
2016-02-15 20:03 (saite)
jā, arī daži no manis ievietotajiem video ir bloķēti tieši Vācijā. bet tu jau vari uzlikt addonu, kur tu vari norādīt valsti, no kuras browzo.

(Atbildēt uz šo)


[info]kaszczejs
2016-02-15 23:05 (saite)
Man wot ir skaidrs viedoklis par autortiesībām: pakārt visus, kas par tām rūpējas, izņemot pašus autorus. Tai sistēmā saviesies tik daudz rijīgu parazītu, ka viņa kļuvusi ļaunāka par vienkāršu darbu zagšanu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?