aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2015-05-25 22:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vai ir arī tāda kopiena cibā kā ''varu derēt, ka jūs šo vēl nezinājāt''?

man ļoti patīk Eirovīzija (tas gan nav nekāds jaunums). mani ļoti mulsina Eirovīzija, bet tas tā. izrādās, ka ne es vienīgā esmu sajūsmā par Eirovīziju: ir vesels pētnieku bariņš, kas tusē bulku (par Lielbritānijas piešķirto naudu) un pēta Eirovīziju. Šo bariņu sauc eurovision research network, un viņi izskatās ļoti labi un draudzīgi, un es ļoti vēlos viņiem kādu dienu pievienoties. 

taču vēl interesantāk ir tas, ka Melburnas Universitātē ir iespēja apgūt European Studies, un šī studiju ceļa ietvaros ir iespēja otrajā semestrī apgūt kursu EUROVISIONS.
mazliet no kursa apraksta: 
This subject introduces students to Europe through the prism of its biggest annual media extravaganza, the Eurovision Song Contest (ESC). This pan-European event attracts more than 40 participating countries and hundreds of millions of viewers around the world. The ESC offers a rich site for exploring many issues at the core of Europe today: the expansion of the European Union, the integration of Europe as well as the ‘nation branding’ of new participating states. Through a series of case studies, this subject will examine a range of dimensions of Europe, including language, culture, diversity, the national and the transnational, as well as issues of gender and sexuality.

At the end of this subjects students will:

  • acquire an in-depth knowledge of the history and development of Europe through the prism of the Eurovision Song contest;
  • develop a critical appreciation of how issues such as the integration of Europe and the nation branding of states are reflected in the Eurovision Song Contest;
  • acquire the ability to communicate effectively about issues relating to the Eurovision Song Contest;
  • acquire critical thinking and analytical skills
Man ir mazliet žēl, ka Austrālija Eirovīziju uztver daudz nopietnāk nekā Eiropa pati (snobi! pfff, kas kaiš džekiem satīna biksēs un meitenēm ar milzīgām krūtīm), bet gan jau arī mūsu vietējās kopienas ar laiku sāks novērtēt Eirovīziju arī akadēmiski nopietni. galu galā Latvijas piedāvājumi Eirovīzijai vienmēr ir bijuši ārkārtīgi savādi, lai neteiktu vairāk (es joprojām nevaru tikt pāri Roberto un pirates of the sea). 


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aragve
2015-05-25 22:16 (saite)
Interesanti:)

(Atbildēt uz šo)


[info]ievapasaule
2015-05-25 22:53 (saite)
Dr Eurovision twitterī - cilvēks ar Phd Eirovīzijā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2015-05-25 23:29 (saite)
wow, paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2015-05-26 00:47 (saite)
nu, ārzemju universitātes piedāvā visādus fascinējošus kursus, kas balstīti populārajā kultūrā. manuprāt, tas totally makes sense, jo kur gan vēl vairāk izpaužas tā realitāte, kurā dzīvo mažoritāte, ja ne populārajā kultūrā.
mūsu amerikāņu pasniedzēja pagājušajā nedēļā izmeta, ka gribētu izveidot kursu, kurā mācītu kinship, balstoties uz game of thrones, un man tā likās absolūti lieliska ideja. un šausmīgi žēl, ka viņa brauc prom no Latvijas, es drusku tā kā cerēju, ka varēšu pie viņas rakstīt maģ. d.

(Atbildēt uz šo)


[info]penny_lane
2015-05-26 11:47 (saite)
ohh.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?