aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2015-01-22 16:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:daily rant

"Latvijā nav problēmu ar sieviešu tiesībām," "Latvijā nav problēmu citas ādas krāsas pārstāvjiem," "Latvijā diskriminācijas nav," un tamlīdzīgi izteicieni my ass, man liekas, mūsu valsts pamazām nokļūst tādā normālā šķīstītavā, kur beidzot izrādās, ka kastītes, kurās līdz šim ir domāts, gluži vairs neatbilst arējai realitātei. paredzu, ka turpmākie pāris gadi būs normāla elle un indija, un atklāsies, cik daudz apkārt ir idiotu. jo ir jau tie idioti, kuri veiksmīgi maskējas, un tad pēkšņi izrādās, ka tavs kaimiņš un labs draugs ir seksistisks homofobs.

anyfuck, izlīdu no projektu tāmju dzejošanas, un izrādās, ka ziņās viens vienīgs vājprāts. labāk atpakaļ pie tāmju dzejošanas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dominika
2015-01-22 17:18 (saite)
tas ir loģiski, jo beidzot ir izaugusi un sabiedriskajā dzīvē iesaistījusies tā paaudze, ka dzimusi un augusi pēc neatkarības atjaunošanas, pavisam citos apstākļos, kas ir jau paspējusi paceļot un/vai redzēt kā lietas notiek citur pasaulē ar interneta starpniecību. tā nu tagad tās domāšanas kastītes tiek izaicinātas un revidētas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2015-01-22 17:34 (saite)
jā, un tāds milzīgs paaudžu caurums. turklāt izrādās, ka aizspriedumiem nav ne vecuma, ne tautību ierobežojumu, un kaut kāds liels pārsteigums, kad izrādās, ka tomēr tā vide nav tik jauka un saulaina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2015-01-22 18:16 (saite)
es drīzāk jūtos pārsteigta, kad atklājas, ka tik daudziem maniem +/- vienaudžiem ir priekšstats, ka vide ir jauka un saulaina :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2015-01-22 18:58 (saite)
nu jā, te ir akmentiņš manā lauciņā, ja tā var teikt - es ļoti labi apzinos, ka esmu dzīvojusi visu mūžu stipri tādā sheltered bubble, mans brālis tūlīt iegūs doktorgrādu filosofijā, māmiņa katru gadu izlaiž pa grāmatai par neiroloģiju, tēvs savukārt ar mani runā par tarkovski, kaut kāda tāda ne pārāk reprezentatīve vide, un visas skolas, kurās esmu bijusi, arī tādas pašas. vietas, kur bērni lasa prustu no desmit gadu vecuma un brīvajā laikā mācās ķīniešu valodu (true story, viens no maniem mīļotajiem tā sevi izklaidē). mans punkts galu galā ir tāds, ka man apkārt vienmēr ir bijuši ļoti gudri un izglītoti, liberāli un rietumnieciski domājoši cilvēki. iespējams, tieši tāpēc arī regulāri nokļūstu shady bāros, jo vienkārši interesē, kā dzīvo un ko domā, un, galu galā, kā koļījas cilvēki, kuriem feminisms nav starp ikdienas atslēgvārdiem jau kopš pubertātes gadiem. tā kaut kā, tāda tiešām stipri neatbilstoša aina par apkārtējo pasauli, kā arvien biežāk saprotu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2015-01-22 19:29 (saite)
oi, es nebiju to domājusi personīgi. es jau arī uzaugu salīdzinoši šelterēti, bet skola man visai sāpīgā veidā tomēr parādīja, ka cilvēki mēdz būt ar, ē, ļoti dažādu vērtībizpratni. man šķita, ka pieaugušo pasaule būs savādāka, bet diezgan ātri atskārtu, ka nav loģiska pamatojuma tā domāt, jo kur tad visi tie aprobežotie klasesbiedri paliek - kļūst par aprobežotiem pieaugušiem. es jau arī kopš skolas beigšanas esmu izvēlējusies uzturēties noteiktā šaurā vidē, kurā lielākoties varu justies labi; tajā pašā laikā esmu centusies saglabāt arī kaut kādu saikni vai vismaz apziņu, ka realitāte un izpratne par to ārpus kultūras darbinieku loka ir pavisam citāda.
pa shady bāriem staigāt jau arī var tikai ar zināmu naivu ticību pasaules labestībai. :) tie, kam ar pasaules attieksmi ir slikta pieredze, pa tādiem nesadomā klīst. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2015-01-22 19:39 (saite)
es jau te netaisnojos, :)), man vienkārši pašai liekas interesanti, ka tiešām, ir daudziem tāda neatbilstoša aina par apkārtējo pasauli, un tad rodas jautājums, kāpēc tā un no kurienes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?