hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es esmu diezgan pozitīvs

Kas man tagad jādara? Pagaidām uzrādīja ātrais tests. Man ir jātaisa laboratoriskais tests? Vai der bezkontakta tests no automāta?
Jeb es varu vienkārši slimot? Bērni, skaidrs, šonedēļ vairs uz skolu neiet. Bet no nākamās nedēļas taču bērni drīkst sākt iet uz skolu arī kā kontaktpersonas?

Stulbi, ka vakar E un Miķ sapotējās. Tagad baigi mēģinu izolēties no viņiem, bet baigi cerīgi jau laikam nav.

Atj.: Testu var netaisīt (ieteicams, bet ne obligāti). 8.dienā, ja simptomi beigušies, varot taisīt testu un, ja negatīvs, izbeigt slimošanu.
Norai sanāks garās brīvdienas: +10 dienas no manas slimošanas beigām. Lielie var atgriezties skolā tajā 8.dienā, kad es esmu negatīva. Jaunie noteikumi vēl neesot skaidri - vai kontakt-skolēni var iet uz skolu, ja kontakts ir mājās, vai tikai tad, ja kontakts ir vienreizējs (piem, klasesbiedrs vai tml).
  • Ja esi būstota, vnk slimo. Ja būs oficiālais pozitīvais, tagad laikam mēnešus 3 nedod būsteri. Veseļojies!
  • Izbaudi garšu un smaržu, ja vēl ir.

    Piezvani ģimenes ārstam, tas uztaisīs nosūtījumu uz laboratorijas testu, savukārt šis tests dos spēka kvadrātu ar ko varēs uz lielo Rimi iet.

    Citādi - turās, cerams ātri pāries.
  • Atkarīgs, vai esi ieinteresēta automātiski pagarinātā sertifikātā. Ja nē - slimo vnk nost. Ja jā - tad zvans ģimenes ārstam (lai seko līdzi reģistrācijai) un tests. Sīkāk spkc mājas lapā un konsult.tālrunī, mk noteikumos likumi.lv
  • https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/covid-19-slimnieku-kontaktpersonas-skolas-no-14-februara-var-neieverot-karantinu.a442578/

    Varbūt jāmeklē, kas precīzāks, bet cik saprotu skolēni drīkst iet kamēr nav nekādu simptomu (vai arī katru rītu jātestējas?), bet bērnudārzniekam jāpaliek mājās.
    • Spkc teica, ka līdz pirmdienai būs skaidrāk zināms, vai tuvās kontaktpersonas arī var iet uz skolu vai tomēr tikai vienreizējās (piem, kontakts bijis skolā vai pulciņā).
  • Vaimanuvai.

    Es domāju, ja negribi izslimošanas sertifikātu, vari netaisīt.

    Mums ieteica:
    - daudz šķidruma
    - d vit
    - tavegilu
    - herbisland
    - breso
    (pēdējais imo recepšu, arī d vit dabūjām to nikno uz receptes).

    Lai viegli izslimojas!
    • Paldies! Ļoti ceru uz vieglu gaitu, vakar visu dienu nogulēju.
      Šodien jāskatās, kā pārejie ģimenes locekļi jūtas.
  • kā jau te augstāk teica - slimo & veseļojies!
  • Ja nav baigā nepieciešamība pēc sertifikāta, tad medīt īsto testu nav baigā jēga - nezinu, kā Siguldā, bet es vakar paskatījos Rīgā un āgrākais pieraksts pēc nedēļas. Varētu jau apzvanīt visas laboratorijas pēc kārtas, varbūt kaut ko atrastu, bet maza jēga. Mani personīgi šis nedaudz uztrauc, jo pēc pārslimošanas (arī mēs ar A. esam apslimuši) nav baigās vēlmes skriet pēc ceturtās potes, bet neuztrauc gana, lai tērētu visu dienu, lai izmisīgi censtos tikt kaut kur pie testa.

    Citādi jau neko baigi darīt nevajag - ja nav nepieciešama slimības lapa, vari vienkārši sēdēt mājās, līdz esi atveseļojusies. Un veseļojies :)
Powered by Sviesta Ciba