hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mēģinu mācīties (lasīt: prokrastinēju) un fonā klausos Aizliegto paņēmienu par viendzimuma laulībām. Mani mulsina vairākas lietas: pirmkārt, eifēmismi. Kas ir homoseksuāls dzīvesveids? T.i., domāju par sevi. Tad es šobrīd dzīvoju heteroseksuālu dzīvesveidu? Un kas bija brīžos, kad man nebija otrās puses/regulāru dzimumattiecību? Vai tad es piekopu aseksuālu dzīvesveidu? T.i., es tobrīd biju aseksuālis? Tas ir tā? Otrkārt, par ko runā Gaidis Bērziņš, kad viņš piesauc viendzimuma laulību atļaušanu kā "papildus" tiesības kādai sabiedŗības grupai, pielīdzinot to šaha fanātiķiem vai tml. Tas ir kā, viņš domā, ka šobrīd Latvijā nevar precēties šahists ar šahisti? (Labi, ka es nespēlēju šahu.) Tiesa, viņa piesauktais daudzsievības jautājums arī man nav skaidrs. To vienmēr piesauc arī P, kad mēs diskutējam par šiem jautājumiem. Ja pieļauj viendzimuma laulības, tad kāpēc ne laulības starp trim cilvēkiem? Četriem? Astoņiem? Šo es tiešām nezinu, šeit mani argumenti balstās sajūtās, ne kaut kādos konstruktīvos argumentos.
  • Es parasti šādās diskusijās neiesaistos, jo tas ir viens no tematiem par ko man diskutēt vienkārši nepatīk un viss. Bet ja par to, kas visvairāk mulsina, tad tas ir kaut kur dzirdēts apgalvojums - ja neļauj precēties, tad neļauj mīlēt. Šī apgalvojuma loģiku es patiesi nesaprotu.
    • Šis, kā reiz, gan mani nebūt nemulsina. Es tā iedomājos - ja man būtu teikuši, ka, lūk, pa kluso mīlēt P es drīkstu, bet publiski/oficiāli ne, man tas būtu tas pats (sajūtu līmenī) kā aizliegt mīlēt. Un tad vēl - ar P dzīvesveidu iekulties traumās nebūtu nekāds brīnums (tfu tfu tfu, nedoddies); ja mēs nebūtu oficiāli precēti, es nekas neesmu; kas notiek nelaimes gadījumā?
      Un tā vispār, nu tak meitenes parasti tvīkst tikt bildinātas un precēties - tātad kaut kāda saistība mīlestībai un laulībām ir.
      • Es nesaku, ka mīlestībai un laulībām nav nekāda sakara, es tikai saku, ka, ja nevarētu precēties ar Matīsu, tāpat viņu mīlētu.
        • nu jā, bet (man) baigi sāpētu tāda netaisnība. Varbūt es esmu ļoti privātīpašnieciska vai ekshibicioniska, bet man riebtos, ja man kaut ko aizliegtu (un citiem ļautu).

          (Un, ja tā padomā, melnādainajiem jau arī bija ļauts mīlēt baltos... nu, tajā posmā, kad verdzības vairs nebija, bet starprasu laulības bija aizliegtas. Tikai precēties nedrīkstēja.)
      • Sievietem svariiga droshiibas un pamata sajuuuta. Bet tad taa rupji rekinot sanaak, ka sieviesu viendzimuma paariem tas buutu dibultaa svariiga, bet viiriesu viendzimuma paariem daudz mazsvariigaak,
  • es gribu nedaudz elaboreet savu viedokli par lauliibaam - es domaaju, ka cilveekiem vajag ljaut preceeties pilniigi jebkaadaas kombinaacijaas. Nu, 3 viiri un viena sieva, vai 11 sievas un 2 viiri.

    ja vinji visi nonaak pie secinaajuma, ka grib buut viiri un sievas, tad kaapeec ne?
  • Vispār jau ASV sāk aizvien vairāk runāt par polyamory; ir trijotnes/četrotnes (varbūt pat vēl lielākas grupas_, no kuriem daļa precas savā starpā, bet vienojas par turpmāku kopdzīvi ar vairākiem cilvēkiem - tur tā dinamika visai interesanta, bet, ja visus iesaistītos tas apmierina, tad neredzu problēmu. Gan jau ar laiku nonāks arī pie tādu attiecību legalizācijas.
    P.S. Izkāpjot no Cibas rāmjiem un atverot diskusiju par šo tēmu kādos citos resursos, ātri kļūst nelabi un rodas neizpratne par to, vai TIEŠĀM šai valstī ir tik daudz aprobežotu un naidīgu cilvēku vai arī viņi vienkārši ļoti grib paust savu Viedokli.
    • Es domāju, ka visi grib paust Viedokli. Daži, iespējams, troļļo. Liela daļa vienkārši nav mācījušies uzdot jautājumus un pieslejas tur, uz kurieni vējš stiprāk pūš.

      Atgriežoties pie temata, tāpēc jau tas "pret"arguments par poligāmiju mulsina, ka tā racionāli neredzu, kur ir problēma, tikai tik, cik - bet tā ir pierasts (jā, jā laulība=vīrtietis+(mīlestība)+sieviete aŗī ir pierasts, bet kaut kā tas skaits + mīlestība liekas svarīgāks, nekā dzimums).
Powered by Sviesta Ciba