tīri teorētiski - [entries|archive|friends|userinfo]
daina

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Rakstīt swissmiss ]

[11. Jun 2008|12:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ko jūs gatavojat līdzi pusdienām, ko paņemt uz darbu līdzi? mans pamata ēdien ir rīsi ar kariju, ceptiem rīvētiem burkāniem un sīpoliem + šodien paņēmu līdzi vakar neapēstos ceptos dārzeņus. mazliet jau aptrūkstās idejas
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]starro
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:40
(Link)
sauju papīrnaudas
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:43
(Link)
nu nē, lūdzu tikai atbildes ar konkrētiem piedāvajumiem, ko var apēst
[User Picture]
From:[info]starro
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:45
(Link)
tad keksu un rabarberu plātsmaizi.
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:14
(Link)
tas taču ir saldais ēdiens, ko dietologi neiesaka ēst pārāk bieži
[User Picture]
From:[info]starro
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:33
(Link)
bet maize ar rozīnēm ir pamatēdiens!
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:41
(Link)
tikai buržujam
[User Picture]
From:[info]starro
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:45
(Link)
tu mani tikko par resnu nosauci!?
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:48
(Link)
klāt var sēnes vai vistu, rīsu vietā makaronus/griķus/kuskusu/putraimus. vēl rimčikā tagad var dabūt sarkanos rīsus, tiem ir interesanta garša (un ja vēl pēc izvārīšanas viegli pacep un patvaicē ar baltvīnu)
garšīgi vēl ir kabacis bazilika mērcē, tāpat tak vēl ir puķkāposti, pipari, selerijas. var arī kaut ko auksti salātveidīgu, selerijas + pupiņas + tuncis, var vēl klāt kuskusu.
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:54
(Link)
o, paldies:)
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:02
(Link)
ā, zupas taču arī var taisīt, pie reizes kaut kāds šķidrums un vēders vieglāk jūtas pieēdies. es te nesen lēcu zupu ar tomātiem taisīju, vēl bija ņamma vistas zupa ar āboliem, visu to gūglī var sarakt
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:03
(Link)
izskatās, ka man paveras jauna pasaule
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:05
(Link)
nežēlīgi vienkārši un garšīgi vēl ir rīvēti burkāni ar saulespuķu sēklām, laikam kaut kādā krējuma mērcē, es pats vēl neesmu taisījis, bet ēdis gan aumaļām
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:11
(Link)
un kā taisa to krējuma mērci?
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:11
(Link)
pieliek ar karoti krējumu un izmaisa
From:[info]
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:52
(Link)
Tu jau esi kautkāds mārtiņš rītiņš
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:59
(Link)
pēdējā laikā es slinkoju, bet savulaik gatavoju un ņēmu līdzi visu ko - sākot ar biezeņzupām un beidzot ar panīru
un kā kemune raksta - var visādus sautējumus ar sēnēm, pupām, kabačiem, baklažāniem un citiem dārzeņiem, var salātus vai salātu sastāvdaļas, kas ātri sajaucamas pirms ēšanas, var turku (vai jebkādus citus) zirņus, lēcas ar dārzeņiem
vispār ļoti vienkāršs un garšīgs ir pupiņu/turku zirņu, kartupeļu un tofu sautējums (var klāt tomātus un nedaudz biolakto)
nu, jā, un manu garšas kārpiņu favorīts - basmati ar sojas-karija pastas mērci (kaut ko sīkāk var atrast manos ierakstos kopienā gardumi)
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:01
(Link)
kā taisa jeb, kur var dabūt to sojas - karija pastu?
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:03
(Link)
sojas gabaliņi un karija pasta
karija pastu var nopirkt krišnu veikalā un stokmanī
mērces pagatavošana te: http://klab.lv/community/gardumi/73353.html?mode=reply
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:00
(Link)
o! basmati rīsi vispār ir manta, ja izdodas pareizi iztvaicēt tādus birstošus un smaržīgus, tad var apēst ar jebko
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:12
(Link)
man laikam vēl nekad nav sanākuši
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:18
(Link)
tas ir ļoti vienkārši
uz tiem, ko krišnās (laikam 1kg pa 2,70) var nopirkt, ir instrukcija - ja nemaldos, 250gr rīsu nepieciešami 400ml ūdens; jāvāra uz mazas uguns, kad sāk burbuļot, nogriež pavisam niecīgu un sautē 10 min.; vāks visu laiku pa virsu un nemaisa)
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:19
(Link)
ā, nu es esmu pilnīgi psiha uz to maisīšanu, ka tik nepiedeg
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:20
(Link)
nepiedeg arī manā drausmīgi piedegošajā katliņā :)
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:22
(Link)
nevajag vispār maisīt, nepielīp ne pie kādiem katliem, vajag tikai pareizi nomērīt ūdeni sākumā un izmantot ļoti ļoti mazu uguni
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:24
(Link)
krišnās tiešām ir vērts? jo lielajos Rimi/Stokmanā var dabūt mūsu pašu (laikam Dobeles) Basmati par ~1 Ls/kg
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:25
(Link)
o jā, šos es pērku
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:21
(Link)
lūk: http://youtube.com/watch?v=dZJN762MrJU

princips: auksts ūdens pareizā proporcijā ar rīsiem, ļoti lēna uguns, nekāda aiztikšana un maisīšana 20 minūtes, 5 minūtes beigās bez uguns
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:08
(Link)
Divas rupjmaizes šķēles un rapšu eļļas blašķi.
From:[info]alison
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:37

cheers

(Link)
kad laika nav - griķus ar dārzeņiem, kad biš vairāk laika, apceptas sarkanās konservpupiņas ar ceptiem sīpoliem un sēnēm un tomātiem, vai arī rīvētus burkānus ar ceptiem sīpoliem un sēnēm un/vai grauzdētām ķirbju/saulespuķu sēklām vai linsēklām.
ja būtu vairāk laika no rīta, drošivien mēģinātu visādus dārzeņu sautējumus vai kartupeļus vai rīsus vai kaut ko tādu.

vēl var blenderēt kopā banānu ar mandarīniem vai nektarīnu vai citronu ar čili pipariem, baziliku un klijām, afigenna garšīgi:)

[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:39

Re: cheers

(Link)
o, paldies! tas pēdējais ieintriģēja:)
From:[info]
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:54

šodien

(Link)
kumosa lieluma gabalos sagrieztas bietes + krievijas siers gabaliņos + viens dzeltens tomāts + rupmaize ar dzintara s.