tīri teorētiski - [entries|archive|friends|userinfo]
daina

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Rakstīt swissmiss ]

[11. Jun 2008|12:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 12:59
(Link)
pēdējā laikā es slinkoju, bet savulaik gatavoju un ņēmu līdzi visu ko - sākot ar biezeņzupām un beidzot ar panīru
un kā kemune raksta - var visādus sautējumus ar sēnēm, pupām, kabačiem, baklažāniem un citiem dārzeņiem, var salātus vai salātu sastāvdaļas, kas ātri sajaucamas pirms ēšanas, var turku (vai jebkādus citus) zirņus, lēcas ar dārzeņiem
vispār ļoti vienkāršs un garšīgs ir pupiņu/turku zirņu, kartupeļu un tofu sautējums (var klāt tomātus un nedaudz biolakto)
nu, jā, un manu garšas kārpiņu favorīts - basmati ar sojas-karija pastas mērci (kaut ko sīkāk var atrast manos ierakstos kopienā gardumi)
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:01
(Link)
kā taisa jeb, kur var dabūt to sojas - karija pastu?
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 13:03
(Link)
sojas gabaliņi un karija pasta
karija pastu var nopirkt krišnu veikalā un stokmanī
mērces pagatavošana te: http://klab.lv/community/gardumi/73353.html?mode=reply
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:00
(Link)
o! basmati rīsi vispār ir manta, ja izdodas pareizi iztvaicēt tādus birstošus un smaržīgus, tad var apēst ar jebko
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:12
(Link)
man laikam vēl nekad nav sanākuši
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:18
(Link)
tas ir ļoti vienkārši
uz tiem, ko krišnās (laikam 1kg pa 2,70) var nopirkt, ir instrukcija - ja nemaldos, 250gr rīsu nepieciešami 400ml ūdens; jāvāra uz mazas uguns, kad sāk burbuļot, nogriež pavisam niecīgu un sautē 10 min.; vāks visu laiku pa virsu un nemaisa)
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:19
(Link)
ā, nu es esmu pilnīgi psiha uz to maisīšanu, ka tik nepiedeg
From:[info]zurka
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:20
(Link)
nepiedeg arī manā drausmīgi piedegošajā katliņā :)
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:22
(Link)
nevajag vispār maisīt, nepielīp ne pie kādiem katliem, vajag tikai pareizi nomērīt ūdeni sākumā un izmantot ļoti ļoti mazu uguni
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:24
(Link)
krišnās tiešām ir vērts? jo lielajos Rimi/Stokmanā var dabūt mūsu pašu (laikam Dobeles) Basmati par ~1 Ls/kg
[User Picture]
From:[info]daina
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:25
(Link)
o jā, šos es pērku
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:11. Jūnijs 2008 - 14:21
(Link)
lūk: http://youtube.com/watch?v=dZJN762MrJU

princips: auksts ūdens pareizā proporcijā ar rīsiem, ļoti lēna uguns, nekāda aiztikšana un maisīšana 20 minūtes, 5 minūtes beigās bez uguns