ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2016-10-17 01:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viensētnieciskums
Tātad krišjānim patīk viensētnieciskums

Ja es pareizi saprotu, tas ir tā, ka viena autonoma dzīvošanas ierīce uz vienu indivīdu, vai vienu mazo grupu (2-6 indivīdi approx)

Man arī patīk viensētnieciskums.

Ko priekš tam vajag:

1) enerģijas avots - Tas varētu būt ģeotermāls vai nukleārs, piemēram

https://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_4S#General_description

kombinēts ar attiecīgo elektroenerģijas ražošanas ierīci - termopāru matrica vai turbīna ar ģeneratoru un elektroenerģijas uzglabāšanas sistēmu - akumulatoriem, piemēram tādiem kādus ražo ``Tesla``

2) transporta sistēma - šeit optimāli būtu mazi lidaparāti personīgajam transportam un pazemes tunelis ar sekojošu liftu kravām.
3) sakaru, vadīšanas un informācijas apstrādes/glabāšanas sistēma - būtībā parastā datortehnika/ datu uzglabāšanas tehnika + platjoslas satelītsakari, kombinēti ar avārijas īv/ vv sakariem. Mūsdienu stāvoklis šajos tehnikas veidos, arī komerciāli pieejamajos jau nodrošina praktiski pilnīgu autonomiju
4) aizsardzības sistēma - der parastie komerciāli pieejamie sensori, izpildierīces tehniski ir pieejamas bet juridiski ne visu veidu.
5) konservētas pārtikas krājumi.
6) laboratorijas/ darbnīcas/ speciālais aprīkojums/ materiālu rezerves atkarībā no viensētnieka/u interesēm
8) vispārējais aprīkojums - ventilācijas, apsildes/kondicionēšanas, kanalizācijas, atkritumu pārstrādes sistēmas. Dzeramā un tehniskā ūdens avoti, tātad visticamāk artēziskais urbums.


Faktiski redzam, ka tehniski viss kvalitatīvam viensētnieciskumam ir konstruēts, bet šī tehnika ir dārga, (2) vēl ir izstrādes/ prototipu stadijā, daļa no(1) un (4) netiek pārdoti privātpersonām.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]katodstars
2016-10-17 14:50 (saite)
Attīrīšanas iekārtas ir tikai kā piemērs, gan jau katrai sistēmai ir savas nianses par kurām ir jārūpējas. Attiecīgi, tad katram arī jāizvērtē cik ļoti gribēsies šīs sistēmas apkopt. Nē, es neko nesaku pret autonomu dzīvošanu, es vienkārši iedomājos sevi kā šādas sistēmas "administratoru" un tieši šī brīža situācijā, kad būtu priecīgs, ja varētu vienkārši pāris dienas normāli izgulēties, es saprotu, ka negribētu iespringt vēl par to, ka man ir vairākas svarīgas tehniskas sistēmas par kuru darbību jāiespringst. Visai bieži esot draudzenes senču mājās emu novērojis, ka jau tādās ierastās vidusmēra tehniskās sistēmās kā ūdensapgāde un apkure būtu pietiekami ko uzlabot virs parastā cilvēka tehniskās sapratnes lai būtu vieglāk dzīvot. Bet tad ir jārēķinās, ka arī šī automatizācija pa laikam būs jāuztur.
Par sistēmu apkopes licensēšanu ir laba ideja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?