ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2016-10-17 01:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viensētnieciskums
Tātad krišjānim patīk viensētnieciskums

Ja es pareizi saprotu, tas ir tā, ka viena autonoma dzīvošanas ierīce uz vienu indivīdu, vai vienu mazo grupu (2-6 indivīdi approx)

Man arī patīk viensētnieciskums.

Ko priekš tam vajag:

1) enerģijas avots - Tas varētu būt ģeotermāls vai nukleārs, piemēram

https://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_4S#General_description

kombinēts ar attiecīgo elektroenerģijas ražošanas ierīci - termopāru matrica vai turbīna ar ģeneratoru un elektroenerģijas uzglabāšanas sistēmu - akumulatoriem, piemēram tādiem kādus ražo ``Tesla``

2) transporta sistēma - šeit optimāli būtu mazi lidaparāti personīgajam transportam un pazemes tunelis ar sekojošu liftu kravām.
3) sakaru, vadīšanas un informācijas apstrādes/glabāšanas sistēma - būtībā parastā datortehnika/ datu uzglabāšanas tehnika + platjoslas satelītsakari, kombinēti ar avārijas īv/ vv sakariem. Mūsdienu stāvoklis šajos tehnikas veidos, arī komerciāli pieejamajos jau nodrošina praktiski pilnīgu autonomiju
4) aizsardzības sistēma - der parastie komerciāli pieejamie sensori, izpildierīces tehniski ir pieejamas bet juridiski ne visu veidu.
5) konservētas pārtikas krājumi.
6) laboratorijas/ darbnīcas/ speciālais aprīkojums/ materiālu rezerves atkarībā no viensētnieka/u interesēm
8) vispārējais aprīkojums - ventilācijas, apsildes/kondicionēšanas, kanalizācijas, atkritumu pārstrādes sistēmas. Dzeramā un tehniskā ūdens avoti, tātad visticamāk artēziskais urbums.


Faktiski redzam, ka tehniski viss kvalitatīvam viensētnieciskumam ir konstruēts, bet šī tehnika ir dārga, (2) vēl ir izstrādes/ prototipu stadijā, daļa no(1) un (4) netiek pārdoti privātpersonām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?