ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-03-31 20:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kārtējā atteikšanās
Cilvēkiem pamazām pierāpo ka vajag atteikties no atteikšanās.

https://www.tvnet.lv/7990790/etp-priekssedetajs-vebers-atteiksanas-no-ieksdedzes-dzinejiem-no-2035-gada-ir-kluda-kas-jalabo

[ ja degviela ir ūdeņradis vai arī ogļūdeņraži kas iegūti reducējot atmosfēras CO2 tad atmosfēras CO2 koncentrācija nepalielinās vai arī samazinās pieaugot dzinēju efektivitātei]

Paralēli, protams vajag attīstīt elektrodzinējus un akumulatorus visur kur tie labi sevi parāda. Veidojot akumulatoru pārstrādes / reciklēšanas ķīmisko industriju. Šeit jāpiezīmē ka tā ir parasta neorganiskā ķīmija un visiem brēcējiem par to ka akumulatori nav pārstrādājami vajag aiziet un to pamācīties.

Bet ko noteikti vajag - vajag strauji izmest miskastē visas šīs atteikšanās akcijas, plakātus neapēd zemeslodi, satiksmes mierināšanas un pārējo šāda veida idiotismu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-04-01 13:34 (saite)
Es esmu pavērojis vairākas ASV pilsētas, sevišķi tas attiecas uz vidēja lieluma: Priekšroka ir autotransportam, trases ir pietiekami caurlaidīgas, visur var piebraukt. Objekti ir izvietoti diezgan brīvi, ne tik kompakti kā pie mums. Līdz ar to gājējiem, protams, tālu. Bet ja ir auto, viss okej.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2024-04-01 14:08 (saite)
Neesmu redzējis, ka jelkur ASV un tās auto prioritizēšanas piemēru vispārīgi uzskatītu par kaut ko atdarināšanas vērtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-04-01 14:11 (saite)
Nu man tīri labi patika, es šeit atsaucos uz saviem vērojumiem, ko domā citi tā ir viņu darīšana.

Viņiem ASV tāpat ir problēmas ar satrēgumiem ļoti lielajās pilsētās, protams, tur to cenšas risināt ar metro utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2024-04-01 14:22 (saite)
Jā, es mēreni ahujeju par to argumentu. ASV tieši tiek piesaukts kā negatīvais piemērs, pie kā var nonākt, ja tikai turpina paplašināt ielas un ierobežot gājēju iespējas (tiltiņi un tuneļi, kā tad). Tur vietām ir reāla distopija, ka nav vispār vairs trotuāru, un no savas savrupmājas piepilsētā tikt prom vari tikai ar auto. Tas rada visādas jocīgas sociālās sekas, piemēram, pusaudži, kurus visur jāvadā ar auto, jo paši netiek ne uz skolu, no uz ārpusskolas nodarbībām, ne pie draugiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-04-01 14:27 (saite)
Trotuāri tur gan pārsvarā ir [ es protams nevaru apgalvot par visām pilzētām, jo visās neesmu bijis]. Bez tam vispārīgi es ieteiktu nevis klausīties ieteikumus bet tā vietā aizbraukt un paskatīties. [ tas pats ieteikums kas Gnidrologam par pirmaīdām, nevis atstāstīt interneta baikas bet izbraukt un apskatīties :) ]. Otrkārt nav jau jākopē 1:1 viņiem kā pareizi teici arī ir risinājumu kļūdas reizēm. Kas ir patīkami? Patīkami ir ļoti retināts objektu izvietojums. Tad starp objektiem ir daudz zaļo zonu, parku, mežu [piemēram Geinsvilla, Florida vai Oklenda NZ kura ir būvēta līdzīgi ASV pilsētām].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2024-04-01 14:39 (saite)
Amizanti, ka tu man iesaki "aizbraukt paskatīties", pirms tam nepajautājot, vai gadījumā neesmu jau bijusi un paskatījusies. Konkrēti esmu bijusi ASV Džordzijas Universitātes pilsētiņā (Atensa), un jau tur es saskāros ar diezgan idiotisku situāciju, ka ceļš no centra līdz hostelim bija mērojams caur privātmāju rajoniņu, kurā nebija trotuāru. Kādēļ pilsētā nav tortuāru???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-04-01 14:43 (saite)
Okej, nevaru apstrīdēt tavu evidenci, tas tiešām ir drusku jocīgi. Medisonā, Geinsvillā arī ir uņu pilsētiņas, arī privātmāju rajoni bet trotuāri bija visur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2024-04-01 14:58 (saite)
> Bez tam vispārīgi es ieteiktu nevis klausīties ieteikumus bet tā vietā aizbraukt un paskatīties.

Savukārt es iesaku pabraukāt pa Rietumeiropas vecajām pilsētām, kas vairāk atgādina Rīgu pēc lieluma nekā ūbermetropoles vai ASV specifika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-04-01 15:01 (saite)
/pabraukāt pa Rietumeiropas vecajām pilsētām/

Iebraucējam kāreiz tur visur ir OK, visur var tikt ar taksi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2024-04-02 10:27 (saite)
pizģec šitā pateikt. ASV ir vnk kapsēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-04-02 11:27 (saite)
Es tikai reportēju ko redzēju. Man tīri labi patika. Es saprotu ka Eiropas pilsētas bieži ir vecākas un tāpēc viņu centri vispār nav piemēroti normālai satiksmei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?