ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-03-06 13:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Beigt nodarboties ar figņu
ir pēdējais laiks

https://neatkariga.nra.lv/intervijas/449594-didzis-smits-tas-ir-protests-pret-nepratigo-es-klimata-un-zalo-politiku?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button

Piezīme: Karš, protams ir traģēdija bet šķiet ka tikai kara apdraudējums var piespiest beigt nodarboties ar figņu, konkrēti šādu:


// Tiek noteikts, kā jābrauc traktoram pie noteikta slīpuma nogāzēm; jāfotografē katrs minerālmēslu vai augu aizsardzības līdzekļu maiss; katrs traktors, kurš izbrauc uz lauka, jānobildē un jāievada GPS. Katrs solis ir tā pārbirokratizēts, ka rodas iespaids, ka šo “plānu” sastādītāji uz reāla lauka nekad nav bijuši //

Un tas nav tikai par lauksaimniecību, līdzīgi ir arī izglītībā, medicīnā un citur. Pārāk daudz bezjēdzīgas it kā kontroles.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-03-06 19:46 (saite)
Ir samērā vienalga vai zemniekiem ir vai nav savtīgi nolūki. Zemnieki ražo vajadzīgu lietu. Nevajag viņiem traucēt.

Bez tam savtīgi nolūki nav nekas slikts. Kapitālismā jebkuram ir savtīgi nolūki. Svarīgi ir vai tie savtīgie nolūki ir konstruktīvi vai nē.

Piemēram:

Rūpnieks. Viņam ir savtīgi nolūki nopelnīt miljonus un dzīvot kā miljonāra, bet viņš ražo teiksim automobiļus vai datorus. Vajadzīgas lietas. Konstruktīvi savtīgi nolūki.

Melnsvārcis vai aktīvists. Viņam ir savtīgi nolūki - kļūt populāram un caur to pelnīt miljonus. Viņš neko neražo. Destruktīvi savtīgi nolūki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2024-03-07 11:32 (saite)
Nolūkus piesaucu ne tāpēc, ka tos nosodītu, bet tāpēc, ka tie liek apšaubīt cik taisnīgi tiek atspoguļots gan dokuments, gan process. Āzis par dārznieku un tā.

Par to traucēšanu arī - bija mums "netraucēta" zemniecība 90-ajos. Rezultāts galvenokārt bija ezeri bez zivīm un kailcirtes. Kas mums ir "vide" un "daba", zemniekam ļoti bieži ir tikai resurss, kura izmantošanu maksimizēt, - bieži ar postošām sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-03-07 15:45 (saite)
90 tajos vēl bija padomju savienības mantojums. Padomju savienībā tiešām par dabas aizsardzību nedomāja un viss bija diezgan slikti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?