ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-03-06 13:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Beigt nodarboties ar figņu
ir pēdējais laiks

https://neatkariga.nra.lv/intervijas/449594-didzis-smits-tas-ir-protests-pret-nepratigo-es-klimata-un-zalo-politiku?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button

Piezīme: Karš, protams ir traģēdija bet šķiet ka tikai kara apdraudējums var piespiest beigt nodarboties ar figņu, konkrēti šādu:


// Tiek noteikts, kā jābrauc traktoram pie noteikta slīpuma nogāzēm; jāfotografē katrs minerālmēslu vai augu aizsardzības līdzekļu maiss; katrs traktors, kurš izbrauc uz lauka, jānobildē un jāievada GPS. Katrs solis ir tā pārbirokratizēts, ka rodas iespaids, ka šo “plānu” sastādītāji uz reāla lauka nekad nav bijuši //

Un tas nav tikai par lauksaimniecību, līdzīgi ir arī izglītībā, medicīnā un citur. Pārāk daudz bezjēdzīgas it kā kontroles.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2024-03-07 11:32 (saite)
Nolūkus piesaucu ne tāpēc, ka tos nosodītu, bet tāpēc, ka tie liek apšaubīt cik taisnīgi tiek atspoguļots gan dokuments, gan process. Āzis par dārznieku un tā.

Par to traucēšanu arī - bija mums "netraucēta" zemniecība 90-ajos. Rezultāts galvenokārt bija ezeri bez zivīm un kailcirtes. Kas mums ir "vide" un "daba", zemniekam ļoti bieži ir tikai resurss, kura izmantošanu maksimizēt, - bieži ar postošām sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-03-07 15:45 (saite)
90 tajos vēl bija padomju savienības mantojums. Padomju savienībā tiešām par dabas aizsardzību nedomāja un viss bija diezgan slikti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?