ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-10-11 23:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Detabuizācija?
Es moš kaut ko nesaprotu, bet kāpēc būtu vajadzīga psihoaktīvo vielu lietošanas ``detabuizācija``, kuru tātad proponē Satori:

https://satori.lv/article/narenes-ir-klat

//Šādi ceram rosināt psihoaktīvo vielu tēmas detabuizāciju publiskajā diskursā un bagātināt jau notiekošo diskusiju par šādu vielu atbildīgu un kontrolētu lietojumu ar pirmās personas pieredzes perspektīvu.//

Hm. Te man kaut kas nelīmējas. Šo vielu atbildīga un kontrolēta lietošana notiek medicīnā - medicīniskajās iestādēs ārstu uzraudzībā nepieciešamības gadījumos. Piemēram sāpju noņemšana ar opiātiem.

Es domāju ka nekur citur šīs vielas jālieto nebūtu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2023-10-12 23:01 (saite)
"Radās alkohola tirgošanas mafija un pagrīdes dzertuves."

Nu jā, tieši tas, kas noticis ar marihuānu. :D Btw, risks ielietot ar kaut kādu extra bīstamu huiņu sasūcinātu zāli ir galvenā un principā vienīgā bīstamība, no kā jāuzmanās lietotājiem. Bīstamība, kas atkristu momentā, līdz ko marihuāna būtu legāla un tās kvalitāti kontrolētu tāpat, kā kontrolē alkoholu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-12 23:17 (saite)
Tiesa gan cik es zinu alkohola keisā tāpat cilvēkiem ir tieksme pirkt pa lēto visādu pagrīdes alkoholu kurš tāpat mēdz būt piesārņots ar metanolu, acetonitrilu, citiem piemaisījumiem un attiecīgi daudz indīgāks.

Bet nu jā mans galvenais iebildums pret tādu lietu legalizāciju ir risks dabūt vēl apreibinātāku sabiedrību. OK, Portugāle un dažas citas valstis eksperimentē ar šito, paskatīsimies kas viņiem sanāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-10-12 23:31 (saite)
*nopūta*

Un tā es kārtējo reizi redzu, ka tev patīk kaut ko baigi runāties par tēmu, par kuru neko nezini.

"tāpat cilvēkiem ir tieksme pirkt pa lēto visādu pagrīdes alkoholu"

Are you fucking kidding me? Točku produkcijas patērētāji ir ļoti šaura deklasēta sabiedrības grupa. Es nepazīstu nevienu cilvēku - lai kādi dzērāji un bohēmisti viņi būtu - kurš jebkad piekristu pamēģināt točku produktu.

"risks dabūt vēl apreibinātāku sabiedrību"

Pameklē info par marihuānas apriti Latvijā, zaķīt. Legalizējot tu dabūsi nevis vairāk apreibinātu sabiedrību, bet apmēram tikpat apreibinātu sabiedrību, kas lieto drošu produktu un maksā par to nodokļus.

"Portugāle un dažas citas valstis.."

Man patīk, kā diženās ASV te tiek nosauktas par "dažām citām valstīm" aiz Portugāles. :D

Ai, šis nav nopietni, no tālākas diskusijas atklanos. Mans galvenais secinājums ir, ka pareizi Satori dara, mēģinot šo tēmu detabuizēt, jo pagaidām cilvēki domā un runā klajas faktoloģiskas aplamības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-12 23:37 (saite)
/ Točku produkcijas patērētāji ir ļoti šaura deklasēta sabiedrības grupa./

Un kas tad ir marihuānas vispār patērētāji? OK, drusku plašāka bet arī specifiska grupa, vai tad ne? Tie ir cilvēki kuri iesaistās nelegālās darbībās, pērk nelegālas narkotiskas vielas un tās patērē.

/ Legalizējot tu dabūsi nevis vairāk apreibinātu sabiedrību, bet apmēram tikpat apreibinātu sabiedrību, kas lieto drošu produktu un maksā par to nodokļus. /

Es nezinu vai ir laba doma degradēt sabiedrību/ pagrūst to degradēšanās virzienā lai dabūtu drusku vairāk nodokļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2023-10-13 13:05 (saite)
Nu kādas muļķības, zāli pretty much lieto visdažādākās sab. grupas, un tāpat arī citas narkotikas (daudzas no tām nepalietosi, ja tev nebūs pietiekami daudz naudiņas)
Tāpēc arī vajag detabuizēt acīmredzami, lai cilvēki nedomā, ka "narkotikas lieto deklasēti elementi, šis te ir klasēts elements un tātad nelieto"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-12 23:41 (saite)
P.S. Mēs nevaram runāt par ASV vispār jo tur ir dažādi dažādos štatos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?