ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-10-11 23:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Detabuizācija?
Es moš kaut ko nesaprotu, bet kāpēc būtu vajadzīga psihoaktīvo vielu lietošanas ``detabuizācija``, kuru tātad proponē Satori:

https://satori.lv/article/narenes-ir-klat

//Šādi ceram rosināt psihoaktīvo vielu tēmas detabuizāciju publiskajā diskursā un bagātināt jau notiekošo diskusiju par šādu vielu atbildīgu un kontrolētu lietojumu ar pirmās personas pieredzes perspektīvu.//

Hm. Te man kaut kas nelīmējas. Šo vielu atbildīga un kontrolēta lietošana notiek medicīnā - medicīniskajās iestādēs ārstu uzraudzībā nepieciešamības gadījumos. Piemēram sāpju noņemšana ar opiātiem.

Es domāju ka nekur citur šīs vielas jālieto nebūtu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Quo vadis Satori
[info]honeybee
2023-10-12 02:43 (saite)
man šķiet, ka šādā veidā runāt par narkotikām kā reiz ir OK - līdzīgi, kā savulaik darīja Bodlērs vai Hakslijs - nu, nevis "es esmu Saprātīgs Racionāls Pareizs Cilvēks, Kas Nelieto Narkotikas Un Jums Saku, Ka Narkotikas Ir Slikti Pat Ja Šķiet Labi" - kas ir tik ļoti ne no savas pieredzes, ka mani, piemēram, absolūti nepārliecina par to, ka šim Pareizajam Cilvēkam ir absolūta taisnība, dirsā mēs tādus esam redzējuši
(un es to saku kā cilvēks, kuram īpaši negribas lietot narkotikas, cilvēki, kuriem gribas, varētu būt vēl skeptiskāki un noraidošāki)

Vismaz man kaut kad trauslajos pusaudža gados tas pats Bodlērs vai Hakslijs ar savu "vispār diezgan daudz lietoju un ir kinda meh" pārliecināja daudz labāk, ka "hei, a moška es to pašu efektu varu sasniegt arī skaidrā prātā"

šis konkrētais gadījums ir vēl pārliecinošāks, jo "sākumā drusk uzpīpēju zāli, tad konstatēju, ka bez zāles viss garlaicīgi, tagad domāju, nez vai labāk būt narkomānam vai alkoholiķim" toč nav tā taciņa, pa kuru es gribētu iet. (un atkal, jebkurš Pareizais Cilvēks, kurš ar plašu žestu paziņo, ka zālīte ir slippery slope uz heroīna atkarību, man šķiet pilnīgs īblis, lai arī mesidžs taču apmēram tas pats)

(man te ir 2-naktī-domas-skaidrība, sorrz)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Quo vadis Satori
[info]mindbound
2023-10-12 03:26 (saite)
Runāt, protams, ir okej — ja ne citu iemeslu dēļ, tad tas man palīdz dažādas lietas filtrēt un salikt pa plauktiņiem (un tas, ka man var absolūti dergties runātais, bet es noteikti neesmu par aizliegšanu runāt, lai uzrāda ieraksts vietējo staigājošo nelaimju gadījumā)

Point being, es nepiedāvāju noraut stopkrānu diskusijai, man konkrētais teksts vienkārši pārāk atgādina baložus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Quo vadis Satori
[info]honeybee
2023-10-12 04:29 (saite)
Es pat nepieņēmu, ka Tur gribētu noraut stopkrānu runāšanai, tikai ļerkstēju plusmīnus par tēmu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Quo vadis Satori
[info]mindbound
2023-10-12 04:33 (saite)
Fair :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?