ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-03-31 00:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūsu antisemītu klubiņa pērle:
[3koma14vs007
2023-03-30 23:12 (no **.**.***.**)
Jā, cilvēces atkritum, tu piederi pie pretīgas, zaglīgas, pārējo cilvēci krāpjošas un tikai un vienīgi savā labā izmantojošas ģildes, kura objektīvi ir pelnījusi ja nu ne gluži tiktai prasti nolinčotai , tad no CILVĒKU civilizācijas izmēztai pilnība!]

Tas ir šajā repostā es zināmās vietās zvaigznītes saliku, jo nenodarbojos ar personu datu nelikumīgu izplatīšanu bet khm vrb nevajadzēja?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Cope and seethe
[info]gnidrologs
2023-04-01 17:48 (saite)
Tātad tu netici Hērodota, Plīnijam etc. Tu netici nevienam vēsturiskam dokumentam, jo tie "tev nav pierādīti"? Tātad Romas impērija vai Persija nekad nav eksistējušas, jo visu, ko mēs par tām it kā zinām, nāk no pāris grieķu vēsturniekiem un dažiem dokumentiem, kuri tik pat labi var būt feiki. Vai tā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Cope and seethe
[info]ctulhu
2023-04-01 17:58 (saite)
/Tātad tu netici Hērodota, Plīnijam etc./

Protams neticu. Tas viss ir jāpārbauda, jāsalīdzina. Piemēram viduslaiku izpēti ļoti bremzēja tas ka visi ticēja Aristotelim un skaitījās nekošer šamo apšaubīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Cope and seethe
[info]ctulhu
2023-04-01 17:59 (saite)
/Tātad Romas impērija vai Persija nekad nav eksistējušas, jo visu, ko mēs par tām it kā zinām, nāk no pāris grieķu vēsturniekiem un dažiem dokumentiem, kuri tik pat labi var būt feiki. Vai tā?/

Redzi ja būtu tikai liecības un hronikas bet nebūtu arheoloģijas, tad jā es tā arī padomātu. Tad būtu tipa Atlantīdas situācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Cope and seethe
[info]begemots
2023-04-04 22:25 (saite)
Ctulhu jau atbildēja, bet es tikai gribēju piezīmēt, ka gan Hērodots, gan Plīnijs ir tikai cilvēki. Kas nozīmē, ka arī viņu teikto tāpat jāvērtē pēc tā, cik ļoti tas saskan ar citiem pierādījumiem.

Kā jau ctulhu teica, neviens neapstrīd senās Persijas eksistenci, jo par to ir arī gana citu liecību, nedz arī apstrīd Hērodota kopējo veikumu (tai skaitā gan arī tāpēc, ka teju nekas cits jau arī nav saglabājies, pat ja tajos laikos bija bijis).

Bet arī pašam Hērodotam, dabiski, ir daudz kļūmju, par ko tieši liecina citu zinātņu (mainly arheoloģijas) pētījumu rezultāti:

https://listverse.com/2015/04/08/10-historical-facts-that-herodotus-got-hilariously-wrong/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?