ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-11-13 09:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mežonīgie rietumi vs ķīna
Es te lasu kā kriptovalūtas neesot labi jo ar tām var darīt noziedzību:

https://www.forbes.com/sites/davidblack/2022/03/11/cryptocurrency-fuels-explosive-growth-of-crime/?sh=518605c5618a

un tajā rakstā ir uzskaitīta virkne šo maksāšanas līdzekļu priekšrocību - ātri, ērti (ja iemācās), internacionāli un neizsekojami.

Te ir tas pats kas ar ieročiem, stipri iedarbīgām vielām un principā daudz ko citu, līdz pat jaudīgiem transporta līdzekļiem un teiksim spēcīgai atskaņošanas tehnikai. Ar to visu var patraucēt dzīvi apkārtējiem.

Tālāk ir 2 ceļi: Vai nu visu pēc iespējas aizliedzam un taisam no cilvēkiem ganāmpulku, tā ir ķīna vai arī veidojam spēcīgus visādos veidos labi bruņotus un komptetentus likumsargus pēc iespējas brīvā un individuālistiskā sabiedrībā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2022-11-16 12:40 (saite)
> Bet maksājot dubultu cenu viņam nesanāks vēl arī masspektrometram un tad viņu apdzīs tāds kurš būs ieinteresēts pētīšanā nevis naudas ieraušanā. Un nopircis arī masspektrometru. Bet ierāvējs izlidos. Un/ vai kolēģi pateiks - kur masspektrometrs? Tu te muhļījies un mums nav. Vācies prom.

A ja viņam nevajag vairs masspektrometru? Naudas plānošana un tērēšana nekad nav 1:1, vienmēr ir vieta, kur atrast kādu mārdžinu.

Tev vispār sanāk vēl ideālistiskāki un labāki cilvēki zinātnē, nekā īsteni komunisti plānojās komunismā. Ir zināma līdzība starp šiem priekštatiem -- abi ir fikcionāli.

Es tev saku, zinātnieki (lai arī ir daudzi godprātīgi, krietni un spējīgi, pilnībā piekrītu) prasa tādu pašu aizsardzību pret korupciju un negodprātību kā pārēja sabiedrības daļa.

Tu man: nē, negodprātīgus zinātniekus godprātīgie atp*zģīs. Da bļin, cik mēs redzam reālus zinātniekus, viņu spēja un vēlme sadarboties ar pārējo sabiedrību (ieskaitot citus zinātniekus) ir niecīga -- jo labāki un spējīgāki viņi ir, jo koncentrētāki uz zinātni. Tādi ne vien neliks vākties negodprātīgajiem, bet vispār neskatīsies, kas apkārt notiek, vai pat vispār netiks ne pie kādas teikšanas, jo tie zinātnieki, kas labāk iekļaujas sabiedrībā (lai arī tāpēc varbūt nesasniedz tik izcilus rezultātus), viņus vnk pastums malā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-16 14:15 (saite)
Lūk, tu pats raksti:

/jo labāki un spējīgāki viņi ir, jo koncentrētāki uz zinātni. /

Nu jā un ko tas nozīmē šajā piemērā? Tas nozīmē ka viņš nepirks sev limuzīnu [arī ja neviens neskatīsies kur viņš liek naudu] , viņš pirks kaut ko laboratorijai tāpēc ka viņu interesē laboratorija.

/jo tie zinātnieki, kas labāk iekļaujas sabiedrībā (lai arī tāpēc varbūt nesasniedz tik izcilus rezultātus), viņus vnk pastums malā./

Lūk te ir problēma. Šādu problēmu es domāju pietiekami risina anonimizēta starptautiska ekspertīze, nu un protams publicēšanās [kura arī ir anonīmi starptautiski recenzēta]. Nu un tos kas ``labāk iekļaujas`` pašus pastums malā jaunie līdztrādnieki kuriem vajag to masspektrometru nevis iekļaušanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-16 18:56 (saite)
Problēma ir nevis lūk te, bet tas, ka visa tava dzīves pieredze un izpratne par cilvēkiem sakņojas mammas pagrabā un sci-fi grāmatās. Tādā vecumā būtu tā kā laiks būt apaugušam ar zināmu pieredzi. Kā tev sanāk būt pilnīgi izolētam no tās man liekas fantasķika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-16 19:02 (saite)
OK, tu te visu laiku mini kaut kādu pieredzi/ realitātes pieredzi. Lūdzu nedaudz konkretizē. Kādu tu domā? Militāro? [ man ir ļoti maz] Ceļošanas? Katastrofu? Kādu citu jeb visas kopā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-16 21:41 (saite)
Es NEZINU kādu. Vienalga kādu, kur iepazīst kā operē cilvēki. Tu runā par mums kā par skudrām, jo pats laikam operē insekta līmenī. Cilvēki nekad nerīkosies kā tu nepārtraukti ar savu neizsīkstošo naivi utopisko optimismu paredzi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-16 22:11 (saite)
Nu es pieņemu ka cilvēki darbojas komplicētāk par skudrām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2022-11-17 17:01 (saite)
noderētu pieredze ļaužu vadīšanas pozīcijā. projekta vadītājs (reāls, nevis papīra/amata līmenī), nodaļas vadītājs, kaut kāds middle-management position vismaz.

varbūt kādas aktīvas biedrības vai partijas valdes loceklis.

vai varbūt profesionālā pieredze jomā, kur cieši jāstrādā ar cilvēkiem, priekš viņiem. psihologs, skolotājs (bet ne uni pasniedzējs), uzticības telefona kontaktpersona, nu kaut kā tā.

šis nebūt nav izsmeļošs apraksts, bet, manuprāt, reāls virziens, lai rastos zināms priekšstats, kas tuvināts reālām cilvēciskām situācijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-17 17:52 (saite)
OK

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?