ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-08-25 23:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ūdens analīze, 2. porcija.
//Arī izglītības trūkums var izraisīt bezdarbu. Viens veids ir nodrošināt bezmaksas izglītību visiem. To var izdarīt valdība, izvirzot izglītību par prioritāti un investējot tajā. Vēl viens veids ir padarīt izglītību pieejamāku. To var izdarīt, sniedzot finansiālu palīdzību tiem, kuri to nevar atļauties, un pārliecinoties, ka iestādes neiekasē pārāk lielu maksu.//

no

http://klab.lv/users/sramgni/2436011.html?mode=reply

Man tikai 1 jautājums:

A no kurienes piķis?

Skrituļdēli pārdosi?

Nepietiks.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2022-08-26 09:14 (saite)
Déjà vu. 1920-30 gados sociķi šo visiem pieejamo izglītību panāca. Rezultāts, kā jau tas parasti ar kreiso idejām notiek, nebija gaidītais: pamatīgi pieauga t.s. "inteliģento bezdarbnieku" īpatsvars, sākās fiziskā darba veicēju trūkums, nācās sākt masveidā aicināt laukstrādniekus no Lietuvas un Polijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-08-26 10:50 (saite)
Es arī domāju, ka izglītība ne vienmēr ir noteicošais. Vācija ļoti daudz praktizē mācekļu sistēmu, kad nevis studē, bet iet strādāt ražošanā un apgūst vajadzīgās prakses kāda uzraudzībā.

Izglītība ir obligāta regulētās profesijās – medicīna vai inženieri. Bet ja tu esi speciālists kādā piegādes ķēdes posmā, tad nav universitātes, kur to var precīzi apgūt.

Bet raksts ir par nabadzīgajām valstīm nevis Latviju. Tur lielākā problēma jau ir esošās valdības. Tu vari viņiem sūtīt piķi un labākos skolotājus cik gribi, bet tas maz maina, jo piķis aiziet citiem nolūkiem, bet skolotājiem neļaus mācīt, jo birokrātija liks tam milzīgus šķēršļus vai arī atņems visu piķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?