ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-08-19 13:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vajadzības un vēlmes
Zazis savā komunisma aprakstā pieturas pie koncepta ``katram pēc viņa vajadzībām``

Kad Zazis tika iepazīstināts ar manu vajadzību sarakstu viņš pēkšņi izdomāja ka tās neesot vajadzības bet vēlmes.

Līdz ar to jautājums: Kā mēs atšķiram vajadzības no vēlmēm?

Sanāk ka ja nemācēsim atšķirt - komunismu neuzcelsim :D


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-08-19 17:04 (saite)
"Viņi arī cenšas kaut ko tur ražot"

Kenijā kaut ko cenšas ražot? Aha, varu iedomāties. Diemžēl te jums visu laiku traucēs wishful thinking un nespēja skatīties patiesībai acīs. Subsahāras āfrikas populāciju vidējais intelekta līmenis ir tik zems, ka pie mums tādus oficiāli atzītu par garīgi atpalikušiem/mentaly retarded. Šādās populācijās nav iespējam tāda paša veida sociumi un ekonomikas kā Rietumos, pat tādās dievzemītēs kā Latvija. Viņi nevar ražot sieru, nevis tāpēc, ka viņu apspiež ļaunais baltais cilvēks, bet tāpēc, ka viņi vēl nāv līdz galam risērčojuši Anibal Husbandry tech un nepastāv funkcionēt spējīgi civilizācijas aizmetņi. Tā ir traibāla-hunter-warrior society. Jā jā, muh raycis, zinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-08-19 17:07 (saite)
Nē nu labi, bet tad viņi dzīvotu savā cilšu sabiedrībā kā masaji dzīvoja pirms eiropiešu parādīšanās tur. Medības gk + kaut kāda lauksaimniecība. Kas traucē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2022-08-19 17:24 (saite)
Nu, piemēram, latviešiem piederošs uzņēmums viņiem dod kredītus, lai viņi pirktu mocīšus, kuri ir vajadzīgi visiem, kas tur grib izveikt dajebkādu ekonomisko aktivitāti, jo citādi nav iespējams pārvietoties. Lielākā daļa kredītu tiek atdoti ar procentiem, uzņēmums ir rentabls, tā ka acīmredzot kaut kādā veidā tie vietējie tomēr pamanās kaut ko saražot un nopelnīt, lai atdotu kredītu. Kaut gan nopelna jau viņi galu galā priekš latviešiem, "mūsējiem", tā sacīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-08-19 20:51 (saite)
Var teikt, ka tādos pašos veidos tika ekspluatēti mūsu senči, kamēr neparādījās nācijvalsts apziņa un spēja veidot civilizētu sistēmu, kaut vai kopējot lieskung'. Āfrikāņiem nav citas izvēles kā vai nu pašiem kļūt gudrākiem un prasmīgākiem vai permanenti atrasties ekspluatējamo stāvoklī. Cik saprotu, tad iejaukšanās viņu kultūra ar mēģinājumiem apmācīt un integrēt Rietumu zeitgeistā skatītos vismaz kolonizācijas turpinājums, ja ne genocīds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?