ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-06-15 20:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Palasīju es
to ``progresīvo`` programmas projektu.

https://www.progresivie.lv/wp-content/uploads/2021/11/PRO.pdf

Okej dažas lietas meiko sensu, bet daudz kas ir šaubīgs.

Nu vispirms jā OK viņi ir par dabasgāzes aizvietošanu ar ko citu, bet tā arī nepasaka ar ko, tikai vispārīgas frāzes.

Tad par izglītību - jā uzsvars uz vienlīdzību izklausās jauki bet mēs labi zinām ka praksē tas diemžēl nozīmē orientēšanos uz vidējo/ zemāko līmeni, tipa `` lai tkai visi tiek līdzi``, cieš talantīgākie. Skolām ir jābūt ar atlaso pēc jauniešu spējām un apdāvinātības, talantīgajiem priekšroka, protams atceroties ka cilvēki ir ļoti dažādi un nevienu nevajag pazaudēt jeb viņa spējas nepamanīt.

Turpinu lasīt...


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-06-18 00:56 (saite)
Tālāk es lasu par mājokļiem. Interesanti, ka ASV šobrīd ir diskusija par Kalifornijas lielo bezpajumtnieku skaitu. Ir izvirzīts arguments, ka pie tā vainojami NIMBY (not in my backyard), kuri neļauj neko celt, aizbildinoties ar zonējumu, visādām zaļām idejām utt. Kopumā man šķiet, ka YIMBY (yes, in my backyard) ir taisnība šajā diskusijā.

Vai Latvijā ir līdzīgi? Grūti pateikt, bet viņu programma ir pretrunīga. Pirmkārt, viņi grib sociālismu – noliedz, ka brīvais tirgus var atrisināt šo problēmu. Man tā neliekas. Latvijā ir daudz vietas, kur celt, un privātie to veiks labāk. Bet var būt vajadzīgs valsts atbalsts, piemēram, infrastruktūras nodrošināšanai. Savukārt 3. punkts ir par to, ka vajag stingrus standartus. Jā, tas ir labi, bet vai pārmērīga un neprasmīga regulācija nevarētu radīt problēmas lielākā mājokļu celtniecībā?

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?