ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-05-27 16:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jautājums
Kāds man nevar izstāstīt, tieši kāpēc ir vajadzīgas tādas pozīcijas [štata vietas] kā ministri? Nu es tā saprotu ir nozares, katrai nozarei ir savas intereses un problēmas, tur tas viss jākoordinē iekšēji un arī ar citām nozarēm. Ja katru nozari vadītu kaut kas tāds kā direktoru padome, kurā tad ievēl vai ieceļ vienalga spējīgākos/ kompetentākos nozares specus un šādu padomju darbu koordinētu darba grupa kura savukārt sastāv no tieši vadīšanu un koordinēšanu apguvušiem speciem [tas arī ir jāmācās un nav teikts ka kādas nozares speciālists to pilnībā prot] tad es domāju ka viss arī darbotos. Nu un otra darba grupa tad ir analītiski prognozējošā kas izstrādā likumus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-05-28 12:56 (saite)
Nu jā tad sanāk ka šim te partijas pārstāvim nevar būt lemšanas tiesību jo viņš var nekā no nozares nesaprast ( nu var gadīties ka dotajā partijā neviena dotās nozares speca nav, bet pārstāvi vajag)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2022-05-29 07:58 (saite)
Kāpēc ne? Ministram no nozares neko nav jāsaprot, jo arī nozares profesionālis neko daudz nejēdz (piemēram, profesionāls ķirurgs neko daudz neorientējas terapijā, pediatrijā vai psihiatrijā, un absolūti neorientējas nozares menedžmentā, līdz ar to kā visas nozares administratīvs vadītājs ir nulle). Ministra uzdevums ir bīdīt savas "partijas līniju". Ja kas nav iespējams, tad valsts sekretārs un departamentu vadītāji šim paskaidros, ka tas un tas nav iespējams, jo... Ir administratīva un politiska pārvalde, kuras nav viens un tas pats.
P.S.
Man pazīstamie somi stāsta, par labāko aizsardzības ministri Somijas pastāvēšanas vēsturē (tagad slinkums googlot tantes vārdu) esot bijis tantuks, kurš neatšķīra auto izpūtēju no bazukas. Toties bija lieliska vadītāja, godam "izsita" priekš savas ministrijas labu budžetu, pārstāvēja to starptautiskajā arēnā un visādi citādi tika atzīta par ļoti labu esam. Jo aizsardzības ministram nav jāskraida ar kalašņikovu pa purviem vai jāizstrādā valsts stratēģiskās aizsardzības plānus - proekš tam ir profesionāļi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?