ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-09-20 15:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zaļais sviests
kā tas izskatās:

https://www.facebook.com/Zooteeka/posts/1865188077016938

Ja šādi lēmumi tiek pieņemti, tā ir reāla kaitniecība.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]az
2021-09-22 09:07 (saite)
there are physical and chemical limits to most things, to start with.
esošie ierobežojumi ir saistīti ar šobrīd pieejamām zināšanām un tehnoloģijām; ir samērā augstprātīgi (tas ir pieklājīgais vārds) domāt, ka mēs šobrīd esam visu izpētījuši, visu zinām, limiti ir sasniegti. piemēram, ja mēs mācētu brīvi operēt gēnu līmenī, kontorlējot epiģenētiskās izmaiņas, liela daļa pašreizējo medicīnisko ierobežojumu nebūtu aktuāli. tā ka jā, skatoties uz dzīvajiem organismiem un tajos notiekošajiem procesiem, ir pamats domāt, ka IR labāks veids.

kā jau minēju iepriekš, dzīvās būtnes enerģijas taupīšanas nolūkos izmanto optimizācijas principu - ja kaut ko var nedarīt, organisms to nedarīs. ja nav nepieciešams meklēt altneratīvas, jo var visu laiku izmantot vienu un to pašu metodoloģiju, organisms to arī, visticamāk, darīs. evolūcvija nenotiek tādēļ, ka organisms grib attīstīties, bet tādēļ, ka ir spiests pielāgoties vides izmaiņām un mainīgām prasībām.

turklāt šajā non-biding rezoulūcijā nekas netiek aizliegts, bet tiek aktualizēta ideja par nepieciešamību meklēt jaunas izpētes metodes. tas arī padara šo jautājumu sabiedriski aktuālu => var veicināt naudas plūsmu jaunu metožu attīstībā (jau sen lielākā daļa grantu prasa parādīt, kāds būs sabiedriskais labums no pētījuma)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2021-09-22 09:25 (saite)
> esošie ierobežojumi ir saistīti ar šobrīd pieejamām zināšanām un tehnoloģijām; ir samērā augstprātīgi (tas ir pieklājīgais vārds) domāt, ka mēs šobrīd esam visu izpētījuši, visu zinām, limiti ir sasniegti.

tas ir tas, kāpēc es rakstīju "pedantisks", un pieminēju fiziku. jo "there is always a better way to do it" bez kvantoriem ir teju tikpat augstprātīgs apgalvojums. mēs tiešām pušojam limitus ik pa brīdim, bet neviens vairs neplāno, piemēram, uztaisīt parastu raķeti, kas lidotu ar gaismas ātrumu.

paldies par paskaidrojumu par rezolūciju. tobrīd man nezkāpēc nestrādāja facebook un es nevarēju pats izlasīt ierakstu. man prieks, ja izdosies atteikties no dzīvnieku izmantošanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?