ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-08-18 23:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
domas lidojums
izstrādājuma ``ingmārs`` domas virsotne:

//jā, viņi protestē pret masku valkāšanu, bet labāk būtu protestējuši pret īlonu masku//


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-08-19 09:57 (saite)
Bet vienkāršā cilvēka vērtības un plāni arī ir vienkārši un tie ne vienmēr jāņem vērā. Izklausās kontraversāli, bet ja paskatās uz šo piemēru tad saprotams: Vienkāršiem cilvēkiem, iespējams, neinteresē kosmosa programmas jo to nevar uzsmērēt uz maizes un apēst. Bet ir skaidrs ka perspektīvā kosmosa programmas ir svarīgākas nekā šīs vienkāršo cilvēku vēlmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2021-08-19 10:04 (saite)
Tas nav taisnība, Maska impērija burtiski balstās uz viņa darbiniekiem - bez inženieriem un profesionāļiem, kas reāli rada viņa produktus, bez zinātniekiem, kas pirms izpētījuši teoriju kā tie varētu strādāt, viņš nekas nebūtu. Šie darbinieki burtiski ir vidusšķira, tātad vienkāršie cilvēki. Galvoju, ka 90% no viņiem interesē kosmosa programmas vai elektriskie auto līdzīgā mērā kā pašam Maskam.

Maska paša devums ir ne tikai vīzija (labi), bet arī cīņa pret arodbiedrībām (slikti) utml. Tur nav ko brīnīties, viņš tikai aizstāv savas intereses, viņš ir tikpat lielā mērā sistēmas produkts kā "vienkāršie cilvēki".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2021-08-19 10:07 (saite)
tas tagad tu pateici, ko? ka alfabētā ir 33 burti un no viņiem var savērt zilbes, vārdus, teikumus, jeb centies noraksturot kapitālisma sistēmu drusku īsāk kā Markss?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2021-08-19 10:17 (saite)
Un ko tu gribēji pateikt??

Man ir 🙄 reakcija, kad redzu atkal kādu aizstāvam "nabaga miljardierus". Vispār labs piemērs ir kriptovalūtu joma. Viņu love affair ar Masku beidzās šopavasar, tagad cilvēki tur ir sapratuši, ka Masks viņus nemīl un nav "viens no viņiem". Gan jau arī Ctulhu un citiem ar laiku skarbā realitāte nāks gaismā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-08-19 10:19 (saite)
Nē nu viss ir vienkārši: Ja smagie nesēji un starpplanētu kuģi tiek konstruēti un attīstīti, tad tās ir arī manas intereses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-08-19 10:53 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-08-19 10:11 (saite)
Okej tad mums bija dažāda ``vienkāršo cilvēku``jēdziena interpetācija, tie inženieri ir inteliģence un es pieņemu ka ļoti labi saprot priekš kam ir vajadzīgs tas ko viņi dara un viņiem tas interesē tieši tā.

/bet arī cīņa pret arodbiedrībām (slikti)/

OK es jau nesaku ka masks ir pārcilvēks un viņam visur noteikti taisnība, tāpat kā es to nevaru teikt par arodbiedrību līderiem, štatos vrb ir citādi bet pie mums šīs arodbiedrības bieži ir birokrātiskas un mazjēdzīgas organizācijas kuras tikai traucē, bet labumu nedod nevienam izņemot iesaistītos ierēdņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-08-19 10:17 (saite)
+ Piezīmēsim ka protams ir virkne bagātnieku kuru darbība cilvēkiem tiešām nav svarīga un kuri sakoncentrētos resursus neizmanto jēgpilni, masks kāreiz ir pretējais piemērs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2021-08-19 11:07 (saite)
Šķiras tiešām neviens nav atcēlis (un paredzamā nākotnē neatcels), bet te vairāk no svara ir nevis ekonomiskā, bet kombinētā intelekta, inversas laika preferences un vērtību salāgojuma (alignment) ass. Kaut kādā mērā pēdējai ir vismaz korelācija ar ekonomisko, bet par to nav pieklājīgi runāt un tas, šajā gadījumā, arī nav būtiski.

"Vienkāršais cilvēks" te ir nevis inženieris vai profesionālis, bet gan pretstats "gara aristokrātijai", kas, kaut arī vecs, noputējis un pretenciozs jēdziens, komplektā ar pirmo diezgan labi apraksta tēmu pēc būtības. Pa vidu tur ir vēl daudz un dažādu [stadiju? variantu? slāņu? spektra gabalu?] un pavisam, pavisam atsevišķs jautājums ir tas, vai šīs trepes vairāk atgādina ekonomiskās šķiras, kastas vai kaut ko pavisam citu.

To the point — mani neinteresē tas, vai Masks mīl mani vai kādu manis patvaļīgi izvēlētu cilvēku apakškopu. Mani tieši tāpat neinteresē tas, kādos veidos Masks ir ticis pie saviem miljardiem (viņa gadījumā tur gan tik un tā nav nekā sevišķi aizraujoša). Mani interesē tas, ka, visticamāk, jau šogad pirmo orbitālo testa lidojumu veiks pilns "Starship" steks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?