ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-07-04 13:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārbaude
Man te ieinteresēti novērotāji saka ka pastāv sekojoša bīstama tendence: cilvēki sākot no kkur XXgs vidus/ beigām arvien mazāk dara dažādas nozīmīgas lietas.

Tāds patterns ir/ nav novērojams?

Ja ir - tas satur X-risku.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-07-05 10:30 (saite)
X-risks: risks ka cilvēce izzūd vai risks ka cilvēce tiek atmesta atpakaļ attīstībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2021-07-05 10:48 (saite)
Es zinu, kas tas ir. Kāpēc lēnāka attīstība lai novestu pie x-riskiem? Lielākie X-riski ir no AI vai mākslīgi radītiem vīrusiem. Dabiskie, tādi kā asteroīdi vai vulkāni ir salīdzinoši niecīgi un mazliet lēnāks progress to varbūtību nepalielina līdz augstam līmenim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-07-05 10:51 (saite)
Tāpēc ka lēnāks progress paaugstina varbūtību sliktam iznākumam no dabiskiem faktoriem. Nu piemēram nav attiecīgās tehnikas kosmosā => neko nevar izdarīt ar asteroīdiem. Nav daudz advancētu atomelektrostaciju => klimata katastrofa ir neizbēgama.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2021-07-05 11:12 (saite)
Dabiski faktori jau ir ar niecīgām varbūtībām izraisīt X-risku. To pierāda tas, ka pēdējo miljonu gadu laikā nekas X-riskam tuvs nav noticis, kaut arī sistēmas asteroīdu novēršanai mums nav bijis. Varbūtību sliktam iznākumam teiksim nākošajā gadsimtā nav novērtēt no augšas, ņemot vērā šos pagātnes datus.

Klimata izmaiņas vispār nav dabisks faktors, tās burtiski ir radušās tehnoloģiskā progresa dēļ.

Atomelektrostacijas jau eksistē. Domā, ka vajag fusion energy, lai novērstu klimata krīzi? Tas var palīdzēt, bet bez politikas izmaiņām nekas nenotiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-07-05 11:22 (saite)
Kodoltermiskā [sintēzes] enerģētika būtu ideāli, protams, bet kamēr nepieciešamie plazmas parametri [sevišķi stabilitāte] vēl nav sasniegti jādomā arī par kodolu dalīšanās enerģētiku, konkrēti Th232-U233 un U238-Pu239 procesiem, jo pamata izotops dabiskajam urānam ir 238 un torija 232 arī ir daudz dabā. Ko te var dot politika? Politiski lēmumi pēc iespējas noņemt ierobežojumus darbam ar plutoniju un ``brīderu`` reaktoriem te būtu vietā. Šie ierobežojumi ir radušies kā mēģinājumi kontrolēt kodolieročus, bet šķiet ka tagad, kad ir globālas novērošanas tīkli un laba pretraķešu aizsarzība kā NORAD un viņas analogi tas vairs nav tik aktuāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-07-05 20:58 (saite)
Kādas politikas izmaiņas kādai klimata krīzei? Domā ultra-oligarhu piedāvātās politikas, kas visu atdod viņiem un mūs padara par vergiem? Jo pagaidām tas ir vienīgais, ko tavi klimata krīzinieki piedāvā, kas viņus padara maigi izsakoties par korumpētu varaskāru tirānu lakejiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?