ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-05-03 16:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko raksta pretinieks
Pretinieka teksti ir jālasa lai saprastu kā pretinieks domā.

Te ir tipisks pretinieka teksta piemērs:

https://telos.lv/aktuali-loti-aktuali/

Nu paskatīsimies, daži atsevišķi momenti:

//Liekas, ka tehnokrātiskais cilvēks nekad nav apjautis Augšāmcelšanās parādību, gaismas un nemirstības cerību noslēpumaino iedabu. //

Nepareizi. Tehnokrātiskie cilvēki [es pie tādiem piederu] labi zina ka nemirstība ir nepieciešama un augšāmcelšanās [atjaunošanās no rezerves kopijas] arī. Tās visticamāk ir izveidojamas tehnoloģijas, sk. mind uploading.

//Tehnoloģiskā civilizācija dod varenības izjūtu, bet šī izjūta ir mānīga.//

Nevis varenības izjūtu, bet varenības pamatu.

//Mūsdienu saprāta būtnei šķiet, ka viss, kas atrodams telpā, ir vienīgais, kas pastāv. Šī būtne domā, ka cilvēka jēgas pašos dziļumos vairāk nekā nav.//

Pareizi šķiet + jēgu saprātīgas būtnes nosaka sev pašas. Un tas ir tas, kas pretiniekam ļoti nepatīk, jo pretinieks ir agresīvs un vēlas saprātīgu būtņu jēgu noteikt viņu vietā, kas ir paverdzināšana. Skatāmies tālāk:

// Runājot ekonomikas profānajā valodā, valdīt ar vienu noteikumu: cilvēks nedrīkst būt pašpietiekams. Tas nozīmē pienākumu dzīvības spēku sev smelt no Dieva.//

Nu re, pretinieks atklātā tekstā piesaka karu - saka ka vēlas lai mēs būtu atkarīgi. Nebūsim. Uz šo varu atbildēt tikai ar I.V. Staļina vārdiem:

Mūsu lieta ir pareiza. Uzvara būs mūsu. Pretinieks tiks sakauts.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2021-05-03 17:16 (saite)
Noslēdzošajam citātam izvēlēties — no visiem cilvēkiem! — Staļinu, manuprāt, ir izteikti "slikta optika", bet citādi jā, šis ir viens no tiem Telos rakstiem, kam es diezgan kategoriski nepiekrītu.

No otras puses, tas pa lielam ir domāts savējo auditorijai, ne jau par velti sadaļā "Slavinājumi". No malējas pozīcijas nepiekrist sprediķim jau ir triviāli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-05-03 17:18 (saite)
Staļins vnk īsi pateica :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-05-03 17:20 (saite)
Atšķirībā no Staļina (un tevis? Tāpēc arī runāju par "sliktu optiku", kas liek izdarīt sliktus un, ļoti iespējams, aplamus secinājumus), es citu viedokļu pārstāvjus netraktēju kā savus "pretiniekus", ko būtu "jāsakauj". Manuprāt, nav tādas lietas, kā bīstami viedokļi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-05-03 17:25 (saite)
Nu pretinieks tas ir tādā pat veidā kā neopuritāņi, kurus te pārstāv Ingmārs, Slikts. Protams neiet runa par kaut kā nodarīšanu cilvēkiem, bet šādi viedokļi ir atrodami par psiopu kompleksiem kurus vajag iznaalizēt un parādīt kā tas strādā, izvilkt dienas gaisā tāsacīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-05-03 17:30 (saite)
Nu, kritizēšana ir svēta [sic] lieta, tas jau pats par sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scaramouche
2021-05-03 22:34 (saite)
Manuprāt, lieliski izvēle. Optika te tāpat nestrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?