ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-12-25 00:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kontrole
Protams centrālais jautājums ir kā šādu kontroli tehniski realizēt, bet ieguvumu šķiet tiešām būtu daudz :

https://www.apollo.lv/7132951/kada-butu-pasaule-ja-sievietes-pilniba-kontroletu-savu-grutniecibu


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2020-12-26 15:56 (saite)
Jā, dzimumu atšķirības ir reālas, bet tās nereducējas uz "dzimums ar lielajām gametām ir glītas formas un viegli subordinējamas mentālās konfigurācijas pa pusei bezsmadzeņu dzīvnieciņi, kas spēj atražot un līdz pastāvībai izzīdīt metienu, bet pārējos jautājumos ir zem kompetences līnijas, salīdzinot ar dzimumu ar mazajām gametām".

Es zinu, ka ir sievietes, kuras tiešām atbilst šādam stereotipam (un to, ka stereotipi kā tādi gandrīz vienmēr ir daļēji balstīti empīrikā), bet tas arī ir tas, ko es domāju, runājot par "zemas kvalitātes" eksemplāriem. Un, pirms tu sāc kaut ko iebilst, manis aprakstītais profils ir precīzi tas, ko implicē tavi apgalvojumi par pazīmēm. Neglaimojoši? Viennozīmīgi, bet it's on you.

Cita lieta, ka dzimumu atšķirības, visticamāk, iespaido tādas lietas, kā statistisko ainu par interesēm un talanta sadalījumu starp dažādām jomām, kas nozīmē, ka no kvotām un propagandas brīvs darba tirgus dzimumu plānā nebūs vienkārša 50:50 mikstūra, bet gan sarežģīta dažādu konfigurāciju ekosistēma. Līdz ar to, nav vajadzīgas eksplicītas sociālās lomas, to vietā daudz produktīvāks ir kompetences cenzs un meritokrātija, kas, pie sekmīgas realizācijas, cilvēkus sašķiro daudz labāk par ad-hoc īkšķa likumiem, tajā pašā laikā neradot šķēršļus spējīgam statistiskajam mazākumam. Pie krīzes noved pašapmāns un evidences vērā neņemšana, bet ir daudzi un dažādi (un dažādas kvalitātes) veidi, kā šo evidenci pārvērst par policy-making.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2020-12-26 16:53 (saite)
"Manis aprakstītais profils ir precīzi tas, ko implicē tavi apgalvojumi par pazīmēm. Neglaimojoši? Viennozīmīgi, bet it's on you." (c)

Lūk šīs nu ir absolūtas aplamības. Šeit gnidrologam ir pilnīga taisnība. Un jo plašākos mērogos tiktu veikts šāds politnekorekts statistisks pētījums, jo skaidrāk parādītos tieši tāda aina, kādu viņš raksturo. Burbulis, kurā galvenokārt ganies tu, nav rādītājs un traucē tev saskatīt kopbildi.

Bet turpiniet vien strīdēties savā starpā - es pass.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-12-26 16:57 (saite)
Un kāpēc tu domā ka tavi dati/ pieredze nav no tava burbuļa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-12-26 17:50 (saite)
"viegli subordinējamas mentālās konfigurācijas pa pusei bezsmadzeņu dzīvnieciņi, kas spēj atražot un līdz pastāvībai izzīdīt metienu, bet pārējos jautājumos ir zem kompetences līnijas, salīdzinot ar dzimumu ar mazajām gametām"

Paredzami salmu vīri no jūsu nometnes. Dīvaini, ka lai gan ne tu ne Ctulhu sevi nepieskaita pie the nu left, jūsu debates metodika un trigerējamie talking pointi ir precīzi tādi kā viņu. Jūs necenšaties apstrīdēt, bet piekarināt oponējošai pusei kaut kādu primitīvu klauna birku. Tavas ekstrapolācijas par manis teikto ir ļoti kreatīvas, malacis par to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-26 17:55 (saite)
"Sievietes ir gandrīz perfekti konformistiskas, tāpēc bez šaubīšanās klausa jebkuru propagandu, kas attiecīgā brīdī nāk no vis autoritatīvākā avota"
"Pasaule, kur sievietes kaut ko kontrolē, iestājas nāve un bezpreģels."
"Sievietes neredz realitāti objektīvā cēloņu un seku mijiedarbībā, bet "kuras kurpītes man šodien labāk uzaut :)""
"Analoģiski, sieviete ir brīnišķi jauka vīrieša uzbūvētā mājā, bet ja nebūtu vīrieša, tad mājas nebūtu."
"Nespējai domāt cēloņu-seku līmenī un no tā pieņemt lēmumus, diemžēl ir pārāk uzkrītošs sieviešu dzimuma treits. Kā sadzīves tā politiskajā līmenī."

Tevis citētais mans apgalvojums ir tikai kopsavilkums visām tavām tēzēm par tēmu. Tu šeit esi tas, kurš cenšas piekārt primitīvu klauna birku pusei cilvēces.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-26 18:36 (saite)
Kā jau teicu, pros and cons. Vīrietis nevar barot un uzaudzināt bērnu. Līdz kādam brīdim tikai piedalīties tā audzināšanā. Jau pietiekams 'disadvantague' priekš "stiprā dzimuma". Un tā ir tikai aisberga virsotne. Bez sieviešu klātbūtnes vīrieši nolaistos līdz savam "base self", tēviņam, kas konkurē ar citiem tēviņiem par iztiku. Iespēja būt ar ģimeni un bērniem pilnīgi maina un izglābj no šāda nolemtības. Tas, protams, abpusēji, jau minētās novecojošas vientuļas sievietes kontekstā.
Tāpat abi dzimumi ir labāki atsevišķās lietās, kas sniedz vienlīdz svarīgu artavu veiksmīgai komūnai. Vīrieši ar savu prasmi būvēt un sargāt. Sievietes ar prasmi pieskatīt un aprūpēt uzbūvēto, kalpot par pasaules maiguma un samierināšanās avotu. Tās nav bezjēdzīgas klišejas, tas ir ļoti svarīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-26 22:05 (saite)
Piedod, bet "kalpot par pasaules maiguma un samierināšanās avotu" ir nevis "ļoti svarīgi", bet tieši bezjēdzīga un bezgalīgi novazāta klišeja.

Citādi... ko lai piebilst, tev ir savs burbulis (kurā situācija droši vien tiešām ir tāda, kādu tu to apraksti), man — savs, kurā lietas izskatās stipri citādi, jo esmu apzināti izvēlējies sev citādu apkārtējo sabiedrību, t.sk. sieviešu. Empīrika ir viena un kopīga, bet tā lielākoties nav viengabalaina, par ko, visticamāk, ir runa arī šeit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?