302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Jā, dzimumu atšķirības ir reālas, bet tās nereducējas uz "dzimums ar lielajām gametām ir glītas formas un viegli subordinējamas mentālās konfigurācijas pa pusei bezsmadzeņu dzīvnieciņi, kas spēj atražot un līdz pastāvībai izzīdīt metienu, bet pārējos jautājumos ir zem kompetences līnijas, salīdzinot ar dzimumu ar mazajām gametām".

Es zinu, ka ir sievietes, kuras tiešām atbilst šādam stereotipam (un to, ka stereotipi kā tādi gandrīz vienmēr ir daļēji balstīti empīrikā), bet tas arī ir tas, ko es domāju, runājot par "zemas kvalitātes" eksemplāriem. Un, pirms tu sāc kaut ko iebilst, manis aprakstītais profils ir precīzi tas, ko implicē tavi apgalvojumi par pazīmēm. Neglaimojoši? Viennozīmīgi, bet it's on you.

Cita lieta, ka dzimumu atšķirības, visticamāk, iespaido tādas lietas, kā statistisko ainu par interesēm un talanta sadalījumu starp dažādām jomām, kas nozīmē, ka no kvotām un propagandas brīvs darba tirgus dzimumu plānā nebūs vienkārša 50:50 mikstūra, bet gan sarežģīta dažādu konfigurāciju ekosistēma. Līdz ar to, nav vajadzīgas eksplicītas sociālās lomas, to vietā daudz produktīvāks ir kompetences cenzs un meritokrātija, kas, pie sekmīgas realizācijas, cilvēkus sašķiro daudz labāk par ad-hoc īkšķa likumiem, tajā pašā laikā neradot šķēršļus spējīgam statistiskajam mazākumam. Pie krīzes noved pašapmāns un evidences vērā neņemšana, bet ir daudzi un dažādi (un dažādas kvalitātes) veidi, kā šo evidenci pārvērst par policy-making.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?