ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-10-14 18:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
argumenti
Lasu un drusku lamājos

https://www.tvnet.lv/7085416/pieci-argumenti-par-un-pret-izzuduso-dzivnieku-sugu-atgriesanu-dzive

No argumentiem pret kaut kādu var būt marginālu jēgu satur tikai #2 un #3, pārējie ir klajš nonsenss

Nu ja tik ļoti gribējās lai ir līdzīgs skaits par un pret argumentu tad ``taisnīgumu`` un `sajūsmu`` no par argumentiem varēja izņemt.

P.S. Neandertālieti rekonstruēt arī būtu interesanti. Būtu 2 cilvēka (homo sapiens) pasugas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2020-10-14 21:00 (saite)
Neandertāliešu un sapiensu interakcija, kā arī neandertāliešu izmiršanas iemesls(i) pagaidām ir maz izpētīts jautājums. Pirms-DNS pētījumu laikmetā tevis minētā bija populāra hipotēze, jā. Tagad ir skaidri zināms, ka starp homo n. un homo s. notika arī krustošanās, mūsdienu Eiropas populāciju ģenētikā joprojām ir neliels procents homo n. gēnu.

Šobrīd populāra ir hipotēze, ka homo n. sliktāk spēja pielāgoties klimata pārmaiņām. Visticamāk jau, ka viss notika krietni sarežģītāk, nekā to iespējams aprakstīt vienā cibas komentārā, vai pat vienā bibliotēkas plauktā. Saskaņā ar jaunākajiem atklājumiem un pētījumiem, homo n. un homo s. Eiropā līdzpastāvēja vismaz 8 tūkstošus gadu. Tas diez ko neatbalsta tādu vienkāršu vīziju, kādu tu aprakstīji. Jāņem arī vērā, ka homo s. paši kā suga pāris reizes ir bijuši uz izmiršanas robežas ("genetic bottleneck"). Līdz ar to, ir iespējams, ka nevis homo s. izdzīvoja tādēļ, ka mācēja labāk izdzīvot, bet varbūt vienkārši brutāli paveicās, kamēr homo n. nepaveicās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-10-14 21:07 (saite)
Jo vairāk iemeslu noskaidrot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-10-14 21:21 (saite)
Šādu jautājumu noskaidrošanai vajadzīgi jauni atradumi un/vai jaunas metodes. Diemžēl, klonēšana nebūs viena no tām. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-10-14 22:48 (saite)
Nu vai reversā selekcija. Cik es saprotu klonēšana tad ja atrod veselu HSN šūnas kodola saturu un var to ielikt HSS gametā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-10-15 10:31 (saite)
Bet tas nekādā veidā nevar palīdzēt atbildēt uz jautājumiem par homo s. un homo n. interakciju pagātnē un par homo n. izmiršanas iemesliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-10-15 18:17 (saite)
Netieši varbūt. Ja mēs uzzinam kāds bija/ ir hsn, tad varam sašaurināt minējumus par to kas ar viņiem notika, tāpat nejaušības moments protams palika, nu tipa viena pasuga netika cauri kādam bottleneckam, otra tika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-10-14 21:27 (saite)
Zinu, ka n krustojās ar sapieniem, bet cik sapratu, tā nebija norma.v un pa lielam 'tāli' izmira līdzīgu iemeslu dēļ kāpēc intraverti vai kaut kādi "dīvaiņi" nespēj integrēties kultūrās, kur dominē bara jeb kolektīvā sadzīve. Lāči, lai gan individuāli spēcīgāki, padirstu vilku bariem, ja būt dabiski ienaidnieki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-10-14 21:34 (saite)
Kā jau teicu augstāk, šo jautājumu risināšanai ir vajadzīgi jauni atradumi un jaunas pētniecības metodes. Tikmēr - gan tava versija, gan manis minētās ir spekulācijas hipotēzes ar apmēram līdzīgi mazu pierādījumu bagāžu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?