ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-01-15 09:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl drusku
par tām senajām civilizācijām

Tātad kas sanāk, t.i. ko mēs varam pateikt uzreiz:

1) fosilo kurināmo viņi nenolietoja [vai arī bija tik sen atpakaļ ka tas vēl nebija izveidojies]
2) atomenerģijas viņiem nebija [zināms noteikti jo gan reaktoru darbināšana gan kodolsprādzieni dotu konstatējamas izotopu sadalījuma izmaiņas]
3) ģenētiskas manipulācijas mums zināmā veidā viņi nedarīja, jo tās atstāj konstatējamas pēdas genomā

No (1) un (2) rodas jautājums - pardon, a kā viņi sevi apgādāja ar nepieciešamo enerģiju, (3) liek šaubīties par versiju ``viņiem viss bija bioloģisks`` + vēl lai manipulētu ar genomu vajag laboratoriju, t.i. visādus elektroniskus un optiskus aparātus un tīras vielas, ko atkal var uztaisīt tikai ja ir attiec. industrija kura prasa visādas citas zināšanas, tas viss iet kopā.

Nu un vēl ir tāda lieta - ja kaut kā ir ļoti daudz, tad daļa fosilizējas, tā mēs kaut ko zinām par seniem organismiem, ja būtu ļoti daudz senu priekšmetu vienalga kādu, arī daļa fosilizētos.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2020-01-16 23:57 (saite)
Mhm, "arheologi slēpj pierādījumus" nemaz nav no pakaļas izvilkts skaidrojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-17 00:01 (saite)
Ieslēdzot visu savu konspiroloģisko fantāziju man enīvej ir grūti iedomāties konsistentu motivāciju šitādai slēpšanai. Okej ja piemēram zeme patiesībā pieder reptiem un mēs esam tikai servi/ barība un visiem kas kko atraduši izkompostrē smadzenes, tad kā Gnidrologs stājas viņiem pretī? Afigeķ, Gnidrologs spēj pretoties par kārtu augstākam saprātam un iznes mums patiesības gaismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-01-17 00:13 (saite)
Es nekur neteicu, ka arheologi slēpj 'pierādījumus' (kaut gan neturētu viņus virs tā). Jau no izpētei pieejamā ir skaidrs, ka pamats vismaz debatei un dažādām interpretācijām, nevis "pareizā" un "deniers". No tīri tehnoloģiskā viedokļa, skaidrs, ka arheologiem vai nu trūks starpdisciplinārās ietekmes vai arī viņi liek pimpi, jo nahuj kustināt laivu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-17 00:18 (saite)
Cik var teikt - pētījumi notiek. Ej, meklē, lasi. Bet es saprotu, tas prasa laiku un iedziļināšanos. Uzrakstīt, ka "arheologi liek pimpi" prasa tikai padsmit sekundes, bet pašā pamatlīmenī iepazīties ar pētījumiem prasītu vairākus mēnešus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?