ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-11-09 18:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dienas rēciens
Gnidrologs: Oxfordas unī aizliegts aplaudēt
Hedera: [ir Oksfordas unī, reportē aplaudēšanu]


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2019-11-10 00:14 (saite)
Ir gan manīts arī pietiekami daudz labējo un zem leņķa esošo ar izkompostrētām smadzenēm, lai varētu atbalstīt ne manis izdomāto tēzi, ka politika un it īpaši uz priekšu lienošā dažādu pirms tam nepolitisku lietu politizēšana (terminālā fāze tai ir uzskats, ka pilnīgi viss ir politisks) kā tāda ir tas, kas nokauj prātu.

Mans minējums ir, ka kreisie vienkārši ir šībrīža status quo, līdz ar to viņu specifiskie prāta zaudēšanas veidi ir spilgtāk redzami un vairāk atstāj iespaidu uz notikumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-11-10 00:52 (saite)
Not really. Tas nav value judgement, bet tīri formas ziņā kreisā politika ir 100% balstīta apzinātā realitātes dizorcijā un psiholoģiskā subversijā. Fašisti tev sitīs ar zābaku par purnu, jo esi nepareizs. Komunisti iemācīs tev pašam sist sev un citiem ar zābaku pa purnu un vēl ticēt, ka sist ar zābaku pa purnu ir barot ar siltu pienu. It tries to get under your skin. Orvels tāpēc vairāk rakstīja par kreisi orientētu totalitārismu, jo tas ir daudz viltīgāks, bīstamāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2019-11-10 00:59 (saite)
Fašisti vai nu sitīs ar zābaku pa purnu, jo esi nepareizs, vai arī iemācīs sist ar zābaku pa purnu (pārsvarā citiem; self-loathing sadalījums starp politiskajiem flangiem gan, šķiet, nav simetrisks) un noticēt, ka sišana pa purnu ir kalpošana dzimtenei, tradīcijām, ideāliem un citām Lielām Nezūdošām Vērtībām lielo primātu in-group un out-group dinamikas manifestācijām.

Piekritīšu gan tam, ka totalitārisms, kas sevi pasniedz kā liberālismu un veselo saprātu, ir daudz bīstamāks par tādu, kas burtisko vai proverbiālo zābaku valkā atklāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?