ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-12-18 14:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Varianti
Tātad kādi ir varianti ar globalizāciju:

salīdzinam ar esošo situāciju.

a) Mazāk globalizācijas: vietās, kur notiek stihiskas vai humānas katastrofas visi vai vairums iet bojā un nevienu citu tas nekrata. Izņemot gadījumus, ja destruktīvais aģents (piemēram infekcijas izraisītājs vai bruņoti uzbrucēji) nonāk nākamajā teritorijā, tad viss atkārtojas un atkal tālākos tas nekrata.
b) Esošā situācija: Kaut kas tiek darīts, bet haotiski un nekonsekventi, līdz ar to katastrofas novērst neizdodas un katastrofu sekas daļēji lēnām izplatās.
c) Vairāk globalizācijas: Katastrofu cēloņi tiek operatīvi konstatēti un novērsti. Jo kopīgas monitoringa un reaģēšanas sistēmas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]axsys
2018-12-18 15:19 (saite)
Bet jebkurš to kāreiz nevarēs arī pie tava sekulārā humānisma, jo lielākajai daļai cilvēku absolūti pēc tāda neilgojas. Izkāpt no lidmašīnas un aiziet līdz ofisam droši vien jā, bet es to šodien varu arī Katarā vai emirātos, tikai es noteikti negribu lai viņu vērtības būtu visur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-12-18 15:21 (saite)
Nu un lai vācijas, francijas, GB, ASV vērtības būtu visur?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2018-12-18 15:32 (saite)
Vispār tās ir četras dažādas kastes ar vērtībām un tas ir vēl par spīti tam ka tām visām vismaz saknes ir Eiropā. Bet nē, negribu arī to. Es vispār negribu lai visur būtu kkādas vienas vērtības jo es zinu ka vienīgais veids kā to panākt ir tādas uzspiest ar varu visiem kas nav paši jau izlēmuši tādām piederēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-12-18 15:38 (saite)
pārklāšanās tām dažādajām kastēm ir vērā ņemama

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2018-12-18 15:43 (saite)
Jā, jo kopīgas saknes (un tāpat nevieni no viņiem nebūtu sajūsmā par piedāvājumu izšķīst vienā atšķaidītā lielākā kastē). Pārklāšanās ar daudzām citām kam ir citas saknes ir daudz mazāka un daudz mazāks ir arī iespējamais kopsaucējs. Vienkārši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?