ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-12-18 14:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Varianti
Tātad kādi ir varianti ar globalizāciju:

salīdzinam ar esošo situāciju.

a) Mazāk globalizācijas: vietās, kur notiek stihiskas vai humānas katastrofas visi vai vairums iet bojā un nevienu citu tas nekrata. Izņemot gadījumus, ja destruktīvais aģents (piemēram infekcijas izraisītājs vai bruņoti uzbrucēji) nonāk nākamajā teritorijā, tad viss atkārtojas un atkal tālākos tas nekrata.
b) Esošā situācija: Kaut kas tiek darīts, bet haotiski un nekonsekventi, līdz ar to katastrofas novērst neizdodas un katastrofu sekas daļēji lēnām izplatās.
c) Vairāk globalizācijas: Katastrofu cēloņi tiek operatīvi konstatēti un novērsti. Jo kopīgas monitoringa un reaģēšanas sistēmas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snauts
2018-12-18 14:22 (saite)
Man šķiet, ka tās ir tehnoloģijas un resursi, kas nosaka gan globalizācijas pakāpi, gan katastrofu seku novēršanas kapacitāti, tāpēc starp šīm lietām varbūt pastāv korelācija, bet uzstādījums, ka vairāk globalizācijas implicē labāku katastrofu seku novēršanu ir aplams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-12-18 14:24 (saite)
Tavā izteikumā ir pretruna. Tehnoloģijas: rīki. Globalizācija: šo rīku pielietošanas organizācija.

Ja nav rīku, tad nesanāk.

Ja ir rīki, bet nav organizācijas - arī nesanāk.

Abi nosacījumi ir nepieciešamie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2018-12-18 14:43 (saite)
Nu nē, globalizācija /= organizācija, mums var būt globāla struktūra, kas ir sūdīgi organizēta vai lokāla struktūra, kas ir labi organizēta. Piemēram, es nespēju iztēloties kā totāla globalizācija varētu Japānā uzlabot vēl labāk novērst cunami un zemestrīču sekas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-12-18 14:45 (saite)
/Piemēram, es nespēju iztēloties kā totāla globalizācija varētu Japānā uzlabot vēl labāk novērst cunami un zemestrīču sekas./

Gadās, ka viņiem nepietiek resursu un kapacitāšu un tad iesaistās ru un us klusā okeāna flotes, gaisa spēki utt. Tā kā japāna pieder pie attīstītasjām valstīm => ir integrēta globālajā sistēmā labi, lietas notiek ciešami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?