ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-07-17 13:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Halyava, ser!
Iznāk ka mēs visi apmaksājam viņu izklaides:

http://lat.grani.lv/latvia/15051-aglonas-svetku-norisei-nakamgad-no-valsts-budzeta-plano-pieskirt-161-909-eiro.html

Parastais pretarguments ir ka valstī dzīvo arī katoļi, bet nu tad emmm kāpēc nevarētu noorganizēt tā, ka par šo maksā tikai katoļi?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-07-17 22:52 (saite)
/Kurā vietā viņš, tavuprāt, runā par nepieciešamību (vai kaut iespējamību) plānveidīgi un no pirmajiem principiem konstruēt pēc-SIM pasaules daļu?/

Viņš nerunā, es runāju. Precīzi tā pati situācija kuras dēļ FAI ir nepieciešams konstruēt plānveidīgi un sākotnēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-07-17 22:59 (saite)
Tas arī ir viens no iemesliem, kas mazina manu optimismu par FAI programmas perspektīvām. No otras puses, reālistisks (ciktāl šis jēdziens šobrīd ir piemērojams šajā kontekstā) FAI komponents ir "platonisks" tādā izpratnē, ka tajā vispār nenotiek pārmaiņas, to neskar pārējā AI kā kompleksas sistēmas stāvokļu pārejas, tas ir maksimāli kompakts un vienkāršs un viss pārējais AI konstrukts nepastarpināti izriet no šī komponenta kā teorēma no fiksēta aksiomātiska kodola.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-07-17 23:03 (saite)
Okej, tad līdzīgā vaidā var iedomāties sociuma aksiomātisko kodolu no kura var atvedināties dažādi sociumi un koeksistēt, tāpat kā acīmredzot ir iespējami dažadi FAI. Cik šāds kodols ir vienkāršs, es nezinu, jāpadomā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-07-17 23:10 (saite)
Ar sociumu nekas tamlīdzīgs neizdosies kaut vai tādēļ, ka tas ir jau desmitiem tūkstošu gadu nepārtraukti eksistējoša sistēma, attīstījusies n iterācijās.

Pat, ja neņemam vērā to, ka sociums, papildus pasīvām dinamisku sistēmu īpašībām, paredzamā kārtā proaktīvi pretojas šādiem centieniem (darbojoties gan kā homeostats, gan kā utilītfunkciju maksimizējošu aģentu kopas tuvinājums), mēģināt šādā sistēmā no malas ievadīt fiksētu aksiomātisku kodolu ar mērķi panākt, lai sistēma sāktu darboties saskaņā ar to, manā izpratnē ir uzdevums, kas ir tikai kaut kādu praksē nebūtisku epsilonu virs mūžīgā dzinēja konstruēšanas mēģinājumiem (jo komplekso sistēmu teorija jau tāpat skaļi smejas par kibernētikas teoriju, un kompleksu sistēmu vadības teorija šobrīd vienkārši neeksistē ārpus dažiem maksimāli vispārīgiem postulātiem).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-07-17 23:13 (saite)
/ ka tas ir jau desmitiem tūkstošu gadu nepārtraukti eksistējoša sistēma, attīstījusies n iterācijās./

Nu un bioloģiskais organisms ir attīstījies miljonus vai miljardus gadu, atkarājas no kurienes sākam skaitīt. Un ja skatās evolūciju kopumā tad arī nepārtraukti eksistējoša sistēma.

/ paredzamā kārtā proaktīvi pretojas šādiem centieniem (darbojoties gan kā homeostats/

Nu zināmā mērā bioloģija arī to dara no šejienes visa ņemtne ar imūnsupresiju utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-07-17 23:17 (saite)
> "Un ja skatās evolūciju kopumā tad arī nepārtraukti eksistējoša sistēma."

Protams, un tādēļ šobrīd vienīgais reālistiskais veids, kā darīt sintētisko bioloģiju, ir izmantot standarta naturālās bioloģijas mehānismus un sastāvdaļas. Izmaiņas, bet nelielas, specifiskas, lokālas un bez centieniem aizstāt evolucionāros mehānismus ar de novo konstruētiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?