ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-11-12 21:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Te cilvēki vairākās vietās saka, ka psihorudzīša apspriešana/ kritika tikai vairo šamā popularitāti un tas nav vajadzīgs.

No otras puses - popularitāte ``bīstams toksisks frīks, nevajag sasieties`` varbūt ir tieši tas ko vajag? Marķeris.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2017-11-13 00:26 (saite)
Šeit Rudzītis runā par utility, kas ir diezgan pasens koncepts psiholoģijā.

Īss skaidrojums tam ir tāds: psihologi, kas pētīja cilvēku laimes līmeni, drīz saprata, ka ar to lietu nav tik vienkārši. Piemēram, testi uzrāda, ka cilvēki bez bērniem ir laimīgāki, nekā tie, kam ir bērni. Tai pašā laikā cilvēki ar bērniem jūtas piepildītāki. Tāpēc tikai ieviests šis jēdziens utility (lietderīgums), lai labāk novērtētu cilvēku ieguvumu dzīvē. Skaidrs, ka bērnu audzināšana prasa daudz pūļu un laika, kas var atņemt nedaudz laimes. Bet tas nenozīmē, ka šāda cilvēku dzīve ir sliktāka. Viņiem ir lielāks utility.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-11-13 00:31 (saite)
daudz kam ir utility, bērnu audzināšanai, radošai darbībai, organizatoriskai darbībai, viss ir vienlīdz ok, bērnu audzināšana nav kaut kas pāri visam, viens no radošas darbības vaidiem, kam sanāk tas to dara, bett as galīgi nav vienādi priekš visiem tāpat kā matemātika vai komponēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-11-13 00:59 (saite)
Tas bija ļoti smieklīgi, kad heiteri sāka protestēt: omg, Rudzītis aicina pārus uzņemties bērnu audzināšanas grūtības!!! Tas taču padarīs cilvēkus mazāk laimīgus!!! Kā tāds cilvēks vēl drīkst būt psihoterapeits!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-11-13 01:04 (saite)
Nu pilnīgi pareizi protestē - nav viņa kompetencē aicināt kādu kaut ko uzņemties, tik pat labi es varētu aicināt VR uzņemties baletdejošanas grūtības - vnk tāpat.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?