ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-30 14:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā redzams praksē, no t.s. rietumu kultūras/ sabiedrības principā izdodas izmontēt ārā reliģiju, lai arī process ne tuvu nav pabeigts. Interesanti, cik viegli to izdarīt ar citām kultūrām/ sabiedrībām?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2017-10-01 13:06 (saite)
Nu jā un topiks kāreiz ir par to kā izdarīt lietas tādā veidā, lai

a) neviens netiktu nošauts/ noslīcināts/ nemirtu badā/ no aukstuma, slimībām
b) mūsu (t.i. industruāli/ tehniski attīstīto valstu) sabiedrības nenorautos uz teokrātiskām izpausmēm, neciestu sekulārais humānisms, kurš te darbojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-10-01 13:36 (saite)
Es piekrītu te jau vairākkārt izskanējušajai idejai, ka nu jau tā kā būtu pēdējais laiks (jebkuras) reliģijas svētajai govij noņemt to svētuma statusu. Un tā nebūtu reliģijas brīvības aizskaršana, jo, lūdzu, praktizējiet savus īpatnējos hobijus savā interešu pulciņā, kamēr tas neiet pret likumu un cilvēktiesībām. Ja jums vajag mošeju vai baznīcu - ok, lai ir, smukas ēkas nevienam netraucē. Ja jūs gribat izprecināt 12 gadīgas meitenes vai aizliegt abortus - nop, jūsu reliģiskie tarakāni jānoliek pie vietas operatīvi un bez kompromisiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-10-01 13:42 (saite)
Nu jā un rezultātā imigrācijas politiku bojā kāreiz nevis ateisti bet ticīgie (jebkādi) un viņu klusējošie piekritēji, piemēram politiķi kuri ņem vērā ticīgo balsis. Tad sanāk tā: Nu jā musulmaņiem tur ir tādas un tādas izdarības, vajadzētu aizliegt, bet kā tad mēs iesim pret vienām aplamām tradīcijām (islāma) un neiesim pret citām (kristiešu) un pret kristiešu nevar jo mēs tak kristieši un tad nekā... Vot no šejienes tas ļurcīgums. Sekulārisms it kā juridiski ir, bet viņš nav visur pietiekami konsekvents.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-10-01 13:45 (saite)
Exactly.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-10-01 18:16 (saite)
Tu esi totāls dalbajobs. Pret kristietību eiropas lefturdi kā tu iet pilnā sparā. Nmēž krucifiskus baznīcās, mērcē Jēzu čurās un visādi citādi ņirgājas par mūsu kulturālo pagātni. Un tieši TIE PAŠI cilvēki ir visaktīvākie muhameda pimpja sūkātāji. Tieši tie paši bļauj par ''islamofobiju'', kad kristīgu nāciju pārstāvji izsaka pretenzijas pret islama (ne)kultūras ievazāšanu un normalizēšanu. Kā tu vari būt tik ignorants pēc visa tā, kas jau kuro gadu notiek un ir samēr plaši atspoguļots presē un sociālajos mēdijos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-10-01 21:29 (saite)
Nu es tak saku - konsekvences pietrūkst, varu to tikai atkārtot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?