ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-14 22:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mušas ar kotletēm
Citāts:

/Reliģijas ir kaut kas līdzīgs realitātes kartēm, tā, kā lietas i r, realitātes struktūra. Piemēram, mēs zinām, ka ūdens sāk vārīties simts grādu temperatūrā, mēs zinām, ka tā ir daļa no realitātes uzbūves. /


Tagad atdalam mušas no kotletēm.

Kotletes: Realitātes kartes, kāda ir realitātes struktūra. To nosaka ar izpētes palīdzību, sk. ``indukcija``, ``zinātniskā metode``, novērojumi, eksperimenti, sumulācijas. To apraksta matemātiski un attiec. nozaru terminos.

Mušas: Reliģijas, pilnīgi izdomātas kartes, kuras neatbilst nekādām reālām teritorijām. Tās tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi, lēni evolucionē ``sabojātā telefona`` efektu ietekmē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2017-09-15 14:45 (saite)
Ai, es nemaz neloloju cerības pārliecināt domāt kritiski cilvēkus, kuri to negrib. Un jā, es zinu, ka tādi ir. Taču daudz vairāk ir tādu, kuru maldīgo pārliecību izcelsme ir nevis apzināts lēmums nedomāt kritiski, lai justos labāk, bet gan pārlieku liela paļāvība un uzticība, nepārbaudot info avotus, tai pat laikā, ja jāizdara teorētiska izvēle, tad patiesību viņi atzīmēs kā svarīgāku par patīkamu jušanos.

"Tas arī ir tas ko es gribu teikt "zinātniskās kartes" nav tik efektīvas kā "reliģiskās kartes" tanī reģionā ko sauc "liek tev justies labi"."

Tas... jā, protams, bet tas nav tas, ko tu rakstīji pirmajā komentārā, kuru es komentēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-09-16 00:29 (saite)
''Ai, es nemaz neloloju cerības pārliecināt domāt kritiski cilvēkus, kuri to negrib. ''

Tu pati to negribi. Par ko tu gaudies ir ''ak, es nevaru visiem cilvēkiem piespiest domāt kā ES vēlos'' (sapņaini kņudina ar pirkstu mutes kaktiņā domājot par kārtējo komunisma variāciju, kur visiem varētu piespiest domāt ''pareizi'').

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-09-16 17:05 (saite)
Es te šur tur redzēju, ka par iemīļotu cibas mīmu ir kļuvusi frāze "atpisies, krišjāni". Tas ir tik mīļi un lakoniski, ka nozagšu ideju un teikšu: "atpisies, gnidrolog". Jo nu nopietni, tava vazāšanās man pakaļ pa cibu un diršanās ne pa tēmu ir kļuvusi jau kaitinoši garlaicīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?