ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-14 22:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mušas ar kotletēm
Citāts:

/Reliģijas ir kaut kas līdzīgs realitātes kartēm, tā, kā lietas i r, realitātes struktūra. Piemēram, mēs zinām, ka ūdens sāk vārīties simts grādu temperatūrā, mēs zinām, ka tā ir daļa no realitātes uzbūves. /


Tagad atdalam mušas no kotletēm.

Kotletes: Realitātes kartes, kāda ir realitātes struktūra. To nosaka ar izpētes palīdzību, sk. ``indukcija``, ``zinātniskā metode``, novērojumi, eksperimenti, sumulācijas. To apraksta matemātiski un attiec. nozaru terminos.

Mušas: Reliģijas, pilnīgi izdomātas kartes, kuras neatbilst nekādām reālām teritorijām. Tās tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi, lēni evolucionē ``sabojātā telefona`` efektu ietekmē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2017-09-15 06:13 (saite)
Elementāra lieta - valstis ar lielu ateistu īpatsvaru izmirst un pakļaujas Islama invāzijai. Fakts.
Ateisti ir kā pasīvie geji vai sausas švammes, kas uztver sevī visu, kas nav viņu, jo ir tukšas čaulas no kādreiz bijušas kultūras. Sausas, sakaltušas truša spiras.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirdna
2017-09-15 09:19 (saite)
Nu, dažs ungārs ateists nemaz nav vainīgs, ka ir ateists. Also, ateisti ir dažādi, es ticu, ka ir ne tikai ar šķidru, maigu bārdiņu apauguši politkorekti ateisti vai neglītas un lempīgas ateistes. Atradīsies arī visu mūžu nemazgājušies kaujas ateisti ar nodzertām rīklēm un tulznainām, pret ticīgajiem atdauzītām, dūrēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2017-09-15 09:54 (saite)
Pag, kādā veidā ateisti var uztvert sevī visu kas nav viņu, piemēram reliģijas, ja ateisti uzskata ka reliģijas ir nepareizas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-09-16 00:20 (saite)
Spriežu pēc sabiedrībām, kurās ateistu īpatsvars šobrīd ir vislielākais. Teiksim, kristiešu dominētā sabiedrībā nav naiva ''bēgļu'' pieņemšana vai pakļaušanās islama invāzijai un izpatikšana islama (ne)kultūrai. Ateisti, ironiskā kārtā, ir paši tolerantāki un uzņēmīgākie pret šo svešo un naidīgo, strikti totalitāro, patriarhālo un neiecietīgo ideoloģiju. Tipisks piemērs - notikumi Birmā/Mjanmā. Pat budisti, kas ir iecietības etalons, nevar ciest musļikus, jo absolūti visur kur viņi uzrodas pietiekamā skaitā, notiek kulturāls karš, cīņa par dominanci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-09-16 00:21 (saite)
Btw, Andrjuha dedzina, kā vienmēr.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?