covid_19 ([info]covid_19) rakstīja,
@ 2020-12-08 14:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nesaprotamais nē
nu visi zin, ka vīrieša izteiktais jā nozīmē - var būt, ja saliksies retrogrādais marss ar retrogrādo merkuriju, ja nebūšu iedzēris un vispār ja pāri paliks laika no maniem 102 hobijiem un paģirām - tad točna noteikti

sievietes izteiktais nē nozīmē - tagad tu ar mani paķizinies un tad jau noteikti es pateikšu jā, jo pat ja saku nē ir forši un tā tikai turpini


p.s. dažām ir un dažām atkal nav, bet pārsvarā nav


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-12-12 13:29 (saite)
Jā, kad notika visa tā ne/ratificēšanas hūpla, izlasīju. Pilnīgi redundants ūdens, ja neskaita atrunas par izglītības programmām. Tikai dēļ tām tas dokuments arī taisīts. Ne visās Eiropas valstīs skolās māca svaigākās sociālās teorijas. Ņeporjadok, odnako.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-12-12 15:05 (saite)
Ā, tiešām - visas tās 25 lpp sarakstītas, lai iesmērētu mums tur tās sātaniskās 7 rindiņas? Ok, apskatīsim, kādas tad nu ir tās jaunākās sociālās teorijas, kuras tagad ar varu būs jāgrūž bērniem rīklē:

Article 14 – Education

Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of learners, in formal curricula and at all levels of education.
Parties shall take the necessary steps to promote the principles referred to in paragraph 1 in informal educational facilities, as well as in sports, cultural and leisure facilities and the media.


Ai, bažu bažu, feministes nāk pēc mūsu bērniem, lol.

Redundants ūdens - smieklīgi, bet saprotu, ka šī laikam ir pirmā konvencija, ko mūžā esi izlasījis. Valetas konvencija arī ir redundants ūdens, bet vismaz atsaucoties uz to, pēc vairāku gadu garumā papīru stumdīšanas pa valdības gaiteņiem, beidzot panāca, ka arheoloģisko senvietu ļaunprātīga izpostīšana un tirgošanās ar senlietām ir krimināli sodāma. Ja nebūtu Valetas konvecija pie mums ratificēta, man ir stipras aizdomas, ka neko nepanāktu.

Attiecībā uz Latvijas problēmām - ir vērts izlasīt 20.-25. punktu, ar to pie mums ir vislielākās problēmas. Visādi gnidrologi, protams, internetos augstprātīgi un viszinoši komentē "a ko tad negāja prom, ja jau viņš sit", bet neizdomājas, ka bieži vien tajās situācijās "aiziet prom" nozīmē burtiski palikt uz ielas ar visiem bērniem un bez iztikas līdzekļiem. Valsts apmaksātie krīzes centri mājvietu nodrošina ierobežotu laiku, turklāt, kā jau valsts iestādēm, adreses ir publikai pieejamas, tādēļ ir stāsti par to, kā pamestie vardarbīgie vīri atrod un bļaustās pie logiem, un dežurē pie ieejas.
NVO, kā Marta un daži citi, savukārt, ir ar ierobežotiem līdzekļiem. Nesen lasīju ziņās, ka Martai ir tikai pāris dzīvokļi, kur izmitināt krīzes situācijās, un tas ir uz visu Latviju.

Vēl viena absolūti nerisināta problēma Latvijā ir tiesiskā aizsardzība pret stalkošanu. Principā, tāda neeksistē. Kamēr neesi nosists vai vismaz kārtīgi piekauts, tikmēr tur kaut kādas draudīgas īsziņas un izsekošana policijai neinteresē. Viena mana draudzene un viens mans draugs saskārās ar šādu situāciju, ka bijušais un, attiecīgi, bijusī, burtiski izsekoja un taisīja drāmas pie darbavietas durvīm, un mēģināja panākt, lai dzīvokļa biedri ielaiž dzīvoklī, abi regulāri saņēma draudu īsziņas, bet vienīgais reālais risinājums viņiem bija nogaidīt, kamēr psihajiem pāriet viņu psihie. Draudzenes bijušais nomierinājās pēc pāris mēnešiem. Drauga bijusī viņu vajāja vairāk kā gadu. Vienreiz viņa pat ieradās ar kaut kādiem saviem čomiem, lai "parunātu". Mēs sākām viņai melot, ka draugs ir pārvācies un mūsu dzīvoklī vairs nedzīvo. Izstrādājām sistēmu - līdz ko viņa tika pamanīta pie mūsu mājas, ziņojām draugam, lai nenāk mājās. Bet - tā kā viņš netika piekauts, tad nekas tāds jau tas nebija, tikai vairāk kā gada garumā viņam tika čakarēta dzīve.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-12 15:49 (saite)
Pilnībā atbalstu lielāku atbalstu krīzes centriem un nodrošināt, lai tie var palīdzēt personām neierobežotu laiku, ja situācija tiešām nopietna. Man pašam radinieks bija situācijā, kur krīzes centra ierobežotās iespējas bija liela bēda. Šī nav vienīgā sfēra, kur Dievzemītē nav īsti sakārtots, nav labi finansēts, nav labi pārdomāts utt. Kāds tam sakars ar konvencijām.

Attiecībā uz stalkošanu, tā ir problēma arī attīstītajās valstīs. Policija nevar likt kādu cietumā, ja nav tiesiska pamata. Atkal, kur te konvencijas pienesums. Normālos laikos savāktos ģimenes locekļi un atskaldītu stalkotāju, bet mēs nedzīvojam normālos laikos. Ģimenes saites kļūst ar karu paaudzi jo vājākas, sabiedrība atomizētāka. Lielā mērā pateicoties progresīvo ideoloģiskajai direkcijai. Cerēt uz valsti, ka tā tevi sargās no bulijiem un stalkeriem ir pakļautu cilvēku mentalitāte.

"Ai, bažu bažu, feministes nāk pēc mūsu bērniem, lol."

Ne tieši feministes. Feministes ir tikai pasažieri visā šajā shēmā, kas padara par normālību ļaut seksuāliem predatormonstriem grūmot bērnus kļūšanā par seksuālām spēļmantiņām un garīgiem/fiziskiem kropļiem no agras bērnības. Rietumos valstis atņem vecākiem bērnus, lai varētu tos ķīmiski kastrēt. Tur arī viss sākās ar nevainīgām konvencijām par muh equaliteh n hoooman raits. Visi tie histēriskie wokisti, visādi spiedzoši traniji u.c. monstri ir tieši šādu izglītības programmu produkts. Fuck that shit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-12-13 13:16 (saite)
Wow, un tas viss tajās dažās rindiņās iekodēts, ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?