Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2010-01-29 08:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
no trešās puses, varbūt es pārlieku nīstu kaimiņus, arī viņus var saprast. viņi ir tik ļoti pieraduši, ka lietas var pazust tāpat vien, ne par kādiem sodiem, jo pasaule tā ir iekārtota. kad, teiksim, pazuda padomijas valsts, mājā pazuda arī apkure, decembra vidū, un ne uz nedēļu vai divām, bet uz visiem laikiem. cilvēki tinās segās, slēdza sildītājus, mācījās no jauna kurināt krāsnis. vietējā namu pārvlade, pie kuras griezās ar lūgumiem paņemt paspārnē, atteica, ka darba tāpat pietiekot. kad parādījās neskaitāmi apsaimniekotāji, tika izlemts ar tiem nesapīties, jo baņģugu kantori un tā. arī šajā ziņā es viņus saprotu, jo pa visiem šiem rīgas gadiem tikai par diviem apsaimniekotājiem ["triz" un "viestura dārzs"] nevaru teikt neko sliktu. nekad nelika man klausīties autoatbildētājā stundām no vietas, visas problēmas tika atrisinātas divu-trīs stundu laikā. "ķenguraga nami" ar atmiņām vien par mūsu neaprakstāmo sadarbību izraisa lēkmes, bet par dzīvi centrā es beigbeigās sapratu, ka dzīve centrā ir vērtība pati par sevi, ka tādi bonusi, kā, piemēram, civilizēts apsaimniekotājs, ir domāti mīkstajiem un/vai lauķiem.

kopš no manas dzīves ir pazudis "rīgas siltums", man ir ietaupījies kāds lieks miļons nervu šūnu, jo totāli riebjas dirsties, taču kā pārvarēt "latvenergo" un "rīgas ūdens" monopolus, es īsti neesmu izdomājusi. mīļo sīrupiņ, ir tik fokin' grūti sadarboties ar cilvēkiem, kuri fano par dienvidnieciskā laiskuma principu apstākļos, kuros dienvidnieciskais laiskums var nest ļoti nepatīkamas sekas. arī tādas, ka man garām paiet van dēmtera lekcija un sestdienas tango grieziens!!1


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2010-01-29 08:37 (saite)
Hmm, bet dīvaini - man vienīgā problēma ar ĶN šo 7-8 gadu laikā bija lohs-santehniķis, kas ūdens skaitītāju uzlika otrādi un čakarējās ar pārlikšanu pareizi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-29 08:41 (saite)
man ir tikai prieks, ka kādam nav bijis ar šiem problēmu.

tad, kad mēs tur dzīvojām, ūdens [gan karsts, gan auksts] pazuda vienu brīdi reizi nedēļā, vēlāk - reizi divās-trijās nedēļās. uz beigām [decembrī, kad vācāmies ārā] attiecīgi sāka pazust ar visu apkuri, un diemžēl daudzdzīvokļu mājas astotajā stāvā nebija ne akas, ne iespējas sakurināt ugunskuru istabas vidū. un šīs brīnišķas telefonsarunas ar ĶN darbiniekiem, ā!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]porcupine
2010-01-29 08:40 (saite)
jā, dzīve ir skaista tikmēr, kamēr to nebojā sadzīve :(
izturību!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-29 08:42 (saite)
izturību patiešām vajadzēs :)
paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vaarna
2010-01-29 09:19 (saite)
vēl jāpriecājas, ka nav darīšana ar "Latvijas gāzi", jo tie arī baigie.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-29 09:22 (saite)
i ņe govori!

gribu dzīvot mežā [trū mežā, nevis kā tagad].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2010-01-29 10:22 (saite)
well well... jāaizsūta man jūs uz pāris nedēļam pie manas mātes, pie purva, tuvākie kaimiņi kilometra attālumā, tuvākais ciemats 3 km, pilsēta ar veikaliem - 18 km; ūdens no akas, malka no šķūnīša, paši dzīvo 2 istabās, jo pārējais vēl nav izremontēts, tualete beidzot, pēc pusotra gada skraidīšanas uz sirsniņmājiņu, ir iekšā, bet neapkurināma; un viss tas tajā LV reģionā, kur mēdz būt arī -30.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-29 10:25 (saite)
mums jau tagad ir malka no šķūnīša, savukārt par ūdeni no akas es tikai priecātos. [šobrīd es priecātos arī par sirsniņmāju, sakarā ar nestrādājošo akanlizāciju] un es droši vien parūpētos par mājas izremontēšanu, pirms tajā ievākties. kaimiņi man tik tiešām nav vajadzīgi, un es nekad neietu dzīvot mežā bez personīgā transporta :)

tobiš ir liela starpība, vai cilvēki ir spiesti dzīvot kkur vai izdara apzinātu izvēli un veic sagatavošanās darbus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2010-01-29 20:18 (saite)
Mammai tā bija pavisam apzināta izvēle - iet dzīvot mūsu dzimtas mājā. Taču tādu līdzekļu, lai uzreiz izremontētu visu māju, viņai nav. Mašīna ir, bet tas neko daudz nelīdz, ja piebraucamo ceļu (apm. puskilometrs) pagasts negreiderē un arī tālāko - ne vienmēr. Bet snieg Gulbenes rajonā parsti vairāk nekā Rīgā.
Piedod, es negribēju uzbraukt, tikai pateikt, ka dzīve laukos, kas mums, rīdziniekiem ar vismaz daļējām ērtībām dzīvojot, šķiet forša un/vai romantiska, vismaz reizēm var būt ļoti smaga un murgaina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2010-01-29 20:18 (saite)
Bet Tu jau droši vien to tāpat apzinies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-29 21:42 (saite)
apzinos gan. un ietu dzīvot mežā, kad būtu pārliecināta, ka spēšu visu nodrošināt. un esmu diezgan droša, ka daudzējādā ziņā mana dzīve kļūtu vieglāka :) nu, man patīk atbildēt tikai par sevi & atbildēt pašai. piemēram, dzīvoklī ar pilnām ērtībām man vairs galīgi negribas atgriezties, paldies par kūkām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2010-01-29 21:45 (saite)
un ne jau romantikā tā sāls, bet tajā, ka a) man riebjas cilvēki, ar kuriem esmu spiesta dalīt telpu sev apkārt, b) man riebjas būt atkarīgai no tā, vai viņi laicīgi nomaksās savus rēķinus/nenosvilinās savu dzīvokli kopā ar manējo/tml, c) man besī gaidīt remontbrigādes, man vajag iespēju ātri visu sataisīt, bet pilsētā cilvēkam daudzos gadījumos nemaz nav tiesību to darīt, d) vēl daudz tādu sīku un sadzīvisku iemeslu, kuri krājas, krājas un krājas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]masquerader
2010-01-29 13:44 (saite)
hm. dzīvojot centrā, man nekādu problēmu nekad nav bijis ar visiem šiem te 0.o

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-01-29 13:58 (saite)
nu, centrā jau arī dažādi apsaimniekotāji. visus es, protams, neesmu izmēģinājusi, bet paši brutālākie bija tieši centrā. viens neatceros kāpēc atslēdza Visu [izņemot elektrību] uz nenoteiktu laiku. divas dienas izmantoju pāris kvartālus tālāk esošā "barona centra" toreiz vēl bezmaksas labierīcības, tad nospļāvos un uz laiku pārcēlos citur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?