Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-12-09 08:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kāpēc es pa rīgas centru braucu tikai gultā un zem segas vēlu vakaros/naktīs, brīvdienās vai mokās un sakostiem zobiem?

tāpēc!


es jau nu nebūšu tā, kas klaigās: aizliegt awto!; visticamāk, lielāko daļu tur sastāda cilvēki, kas rīgā nedzīvo, bet strādā (jokaini, protams, ka cilvēki no zeļošas un latviskas provinces trauktin traucas uz sauronisko ušaka rīgu; vai tad pašiem nav druvu, ko apart *nostājos pozā), bet fakts paliek tāds: kopš apgādājos ar auto, rīgas centrā dienas laikā esmu sastopama labi ja reizi divos mēnešos, ja dzīve ļoti piespiež. izrādās, ka visu pārējo var dabūt un atrisināt tāpat, nemaz uz to nedodoties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2018-12-09 10:01 (saite)
provincēs visiem nepietiek labi apmaksātu darba vietu, jo nav to uzņēmumu. Tāda Ogre, piemēram. jā, ir pāris lielie, bet visus kvalificētos speciālistus tur sabāzt nevar (es parunāju ar grāmatvedi, kas jau 17 gadus katru rītu brauc uz Vecmīlgrāvi no Ogres). Relatedly, ostas. Tās tādos normālos apjomos ārpus Rīgas nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2018-12-09 10:01 (saite)
nu, izņemot tur Ventspili un Liepāju, bet tie jau arī uz Rīgu nesperas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-12-09 10:04 (saite)
kkad par rādžiņu dzirdēju beibi, kas līksmi stāstīja, ka viņa dzīvo jelgavā, studē liepājā klātienē (?) un strādā rīgā!!1

bet, protams, ka tā ir, kā tu saki, tāpēc arī es *nostājos pozā (jo nenostājoties pozā tādas glupības nemaz nevar gvelzt).

es vnk kkad ļoti smējos, lasot kko aļa "a kāpēc viņi visi nevar braukt apkārt rīgai". like, jo ne jau tur viņi strādā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2018-12-09 10:07 (saite)
lol, nez kas Liepājā ir tāds mācāms, lai būtu vērts šito darīt :D nu laikam māksla viņiem tur bija ok, bet nu... nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2018-12-09 14:27 (saite)
pedagoģija gana specifiskās novirzēs - logopēdi utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2018-12-09 10:24 (saite)
Es ikdienā dodos uz centru ar mašīnu, viss lielisks un izbraucams, tikai nedaudz jāizbairās starp pusdeviņiem-pusdesmitiem un pēcpusdienā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2018-12-09 10:28 (saite)
mums, iespējams, ir dažāda stresa noturība :) valdemārielas skats pēcpusdienā vien man uzdzen nelabumu. brīnos, kā viņi visi tur viens otram spoguļus neaplauž.

nu, un cilvēki, kuri stundu, pusotru brauc uz mājām, arī diez vai teiktu, ka viss ir lieliski.

parkoties tev arī nav problēmu? es pat nerunāju par mistiskām bezmaksas vietām, kuras es dzīvē neesmu redzējusi (ja vien par bezmaksas parkingu nenosauc mašīnas nomešanu pofig kur, ieslēdzot avarijkas), bet nu atstāt uz ielas par maksu arī bieži vien ir bezceris.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-12-09 10:30 (saite)
/bet, dieva dēļ, nedomājiet, ka es te čīkstu, lai man dod iespēju nonstopā braukāt pa centru. nevajag man šādu iespēju. gluži otrādi, cik labi, izrādās, var dzīvot bez tā centra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2018-12-09 11:37 (saite)
nu jā, ja ir jābrauc kā parastam darba ļaudim, tad, protams, korķība ir rīgas lāsts.
man ir plata mašīna, bet no valdemārielas kādu pusgadu vairs nebaidos :)

man parasti ar parkošanos ir noveicies, bezcera gadījumos apbrauc vienu kvartālu un atrod. nu kaut kā tā. bet tas tāpēc, ka es tomēr vidēji brīvā režīmā centrojos, un dzīvoju pārdaugavā, kas tomēr sprūst stipri mazāk kā centrs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-12-09 11:41 (saite)
man, vot, ir vāji nervi :) es reāli riecājos, ka ir internets, domina-ikeja-tml un rīgas apvedceļi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2018-12-09 12:34 (saite)
Man patīk braukt uz centru, ne vienmēr gan, bet sakārtot visādas darba lietas tā, ka ik pa brīdim ir šie aizbraukumi centriski, ir lieliski. esmu visnotaļ sociāls dzīvnieciņš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2018-12-10 01:01 (saite)
Šis jau vēl tikai mēģinājums. Īstenā deja pēc gadiem būs, kad sāksies Rail Baltica būvniecība. :) Vēl labs jautājums ir, cik ilgi izdosies nomuļļāt vantinieka neremontēšanu, un ar ko vēl tas beigsies... Un vai tik šie abi jaukie notikumi arī nesakritīs vienlaicīgi.

Tā kā puslīdz droši, ka būs vēl sliktāk... :D

Par zeļošo provinci runājot - pirmais jautājums ir, cik tur visādas jūrmalas, babītes, mārupes, ķekavas, salaspiles, langstiņus un garkalnes un ctias tamlīdzīgas vietas var dēvēt par provinci. Tā de facto ir Rīgas aglomerācija un attiecīgi arī šie ļauži ir vairāk rīdznieki, nevis laukcinieki. :P

Par trū lauciniekiem - nekā jokaina tur nav - ir lērums nozaru, amatu un atalgojuma līmeņu, kuros darbs ir tikai Rīgā. Vēl ir daļa, kur tas teorētiski ir lielākajās pilsētās, bet arī ne visos līmeņos. Tajā pašā laikā laukos ir daudz augstāka dzīves kvalitāte, veselīgāka dzīves vide, nav būtisku rindu uz bērnudārziem utt. Viens variants ir attālinātais darbs, kas ir iespējams daļā amatu, bet tā nopietni tas šobrīd tikai uzņem apgriezienus un vēl būs vajadzīgs laiks, lai ļaudis tam adaptētos.

Būs vien jāliek tā iebraukšanas maksa dzelzceļu lokā vismaz. Tā kā pārējos jautājumus, visticamāk, sakārtot aizmirsīs, tad varu jau priekšlaicīgi apsveikt tos, kuri dzīvos maksas robežas bezmaksas pusē un varēs ložņāt starp maksāt negribētāju novietotajiem automobiļiem.

Karoč, nekas labs nav gaidāms, rekomendēju visiem tīt makšķeres no Rīgas. ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2018-12-10 09:33 (saite)
Laukos ir savdabīga medicīna un lielākas cenas visam, pamanīji? Plus ir cilvēki, kam vajag kultūru, komunikāciju ju nou.

Es jau gadiem dzīvoju mežā un strādāju no mājām, īpaši neciešu. Bet man diez ko negribas maksāt eironus par vīra savākšanu no centra 2-3 reizes nedēļā :p

Mēģinu atcerēties, kāds īsti bija ne rīdzinieku darba "nodoklis" pirms gadiem - atceros tik, kā to izsvilpa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2018-12-10 17:14 (saite)
Pamanīju, pamanīju... Es kādus četrus gadus pa laukiem jau, divus nobraukāju katru darba dienu uz Rīgu, pēdējos divus attālināti. Tā kā esmu bijis visās pusēs - gan rīdziniekos, gan braukātājos, gan attālinātājos.

Bet atgriežoties Rīgā un paskatoties reāli - labāk tiešām nekas nepaliks un zemākais punkts vēl ne tuvu nav sasniegts. Tā kā ja vien ir tāda iespēja, tad vajadzētu meklēt alternatīvas tagad, kamēr tādu meklētāju vēl ir relatīvi maz.

Skaidrs, ka maksāt nevienam neko negribēsies, bet agri vai vēlu nāksies. Pat ja "vēlu", tad arī līdz tam Rīgas centram priekšā ir vēl vairāki būtiski izcaicinājumi, no kuriem pāris jau minēju, bet gan jau būs vēl. Krasta ielu nākamgad raus augšā. Brasas tilts laikam arī beidzot plānojas. Glābjas, kas var... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-12-10 17:22 (saite)
nedomāju, ka mekl;ētāju būs daudz - attāli strādājamo darbu nav daudz, un cilvēku, kas spētu sevi organizēt strādāt mājas apstākļos, ir vēl mazāk. kamēr pašvaldības turpinās veģetēt uz rīgas rēķina, sak', nah mums radīt darba vietas, gan rīgā visiem darbs atradīsies, tikmēr darba iespējas laukos paliks mazskaitlīgas un ne īpaši pievilcīgas.

konkrēti mūsu gadījumā ir domāts par tēmu un ir skaidrs, ka dzīve ārpus rīgas būtu smags dzīves līmeņa pasliktinājums, dažādu iemeslu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?