Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-01-27 14:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
+sēžam, domājam, nesaprotam: koki, augi mēdz aizsargāties pret visādiem parazītiem un kaitniekiem, piem, izdalot vielas, kas liek to lapām kļūt negaršīgām utt utml. kāpēc viņi neaizsargājas pret cilvēkiem? like, rudzu lauks kādu dienu nolemj - nah, vsjo zajeblo, saindēsim jūsu kukulīti, lai liekat mūs mierā. kāpēc tā nenotiek?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2018-01-27 14:21 (saite)
1) Tādas pārmaiņas populācijā nenotiek tik strauji.

2) Cilvēks nav parazīts bioloģiskā izpratnē. Savācējsaimniecība, kuras ietvaros var iedomāties, ka cilvēki noēd visus ēdamos augus, un tādējādi atbrīvo vides resursus indīgo izdzīvošanai, ir sen noiets etaps. Pārtikai derīgos paši pavairojam, tā kā mūsu darbība neveicina indīguma padarīšanu par izdīvošanai nozīmīgu kādas sugas ietvaros.

3) Tos pašus kultūraugus mēs tomēr esam paši selekcionējuši pēc sev tīkamām īpašībām, tādā veidā krāmējot sprunguļu kaudzes evolūcijas riteņos šajā ziņā. Pat ja būtu teorētiski iespējams, ka kaut kāda rudzu šķirne "izdomā" palikt indīga, tad cilvēki vienkārši (pēc pāris līķiem, protams) nodedzinātu nafig šitās šķirnes laukus, un to vietā audzētu tādus, kas ir ēdami.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-27 15:16 (saite)
Plds, tad jau laikam nelaistito kaktusu atriebību gaidīt arī nav vērts:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-01-27 15:26 (saite)
Jā, aizsargmehānismi pret nelaistīšanu laikam nav redzēti. Pret apēšanu, savukārt, kaktusi jau ir itin labi aprīkoti. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?