Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-11-02 13:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
/garāmskrienot/ sakarā ar haju "caur ērkšķiem uz..." sakarā - kur problēma?

apzinātas ļaunprātības noteikti ir vairāk pat jaunajā "saimnieks meklē sievu" sezonā (pa kluso sabarot netīkamu saimnieku ar caurejas zālēm, lai izbeigtu garlaicīgu randiņu vai romantiska randiņa vietā izvizināt meiteni caurā laivā, un kad tā nogrimst, likt peldēt uz otru krastu pašai visā kleitā un meikapā).

kopumā es nekoķetējot atzīstu, ka man "neētiski" nav arguments, un es arī īsti nesaprotu, ko tas nozīmē. ja pašas dalībnieces tagad stāstītu, ka šovs ir nācis viņām par sliktu - cita lieta. patronizēt viņas aļa "nabadzītes nejēdz, ko dara" ir tizli.

nu, izvarošanas stāsti #metoo. nu, bezzobu smaidi un nodzertas sejas - ja es ieraugu to tv ekrānā, nevis autobusu pieturā, man pēkšņi jājūtas šokētai?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]puuce
2017-11-02 15:59 (saite)
Es runāju par ko citu. Nevis par tiesībām kaut ko darīt, nerēķinoties ar bērna interesēm, bet gan par to, vai šī sieviete tiešām apzinās to, kā dalība šajā šovā iespaidos viņas pašas dzīvi un viņas bērna dzīvi. Viņa to spēj izvērtēt? Nevis kategorijā "man neviens kaimiņš nav atnācis, lai pateiktu, ka šova dēļ uzskata mani par XXXX, tāpēc viss ir baigi forši", bet kategorijā "pastāv risks, ka sabiedrības liekulīgās attieksmes dēļ, manu bērnu turpmāk varētu apcelt skolā, un daļa viņa klases biedru vecāku varētu likt saviem bērniem norobežoties no manējiem, bet a) ieguvumi no šova man un manam bērnam būs lielāki par šo risku vai b) man apkārt ir daudz atbalstošu cilvēku, kuri uzskata, ka šis šovs parāda, ka es esmu ļoti stiprs cilvēks".

Starp citu, nevajag būt dzērumā līguma parakstīšanas brīdī. Pietiek arī ar to, ka cilvēks ilgstošas atkarības rezultātā nevar pienācīgi izvērtēt oferti un aizstāvēt savas tiesības un intereses.

Bet ok, saistību atrunai piebildīšu, ka manu vecāku principiālās attieksmes dēļ pret dzīvi, skolotājiem un klases biedru vecākiem man bija skarba pamatskolas pieredze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-02 16:05 (saite)
Viņa to spēj izvērtēt? ---> ē, a kurš vispār līdz galam spēj ko tādu izvērtēt? moš man šī cibas diskusija kaut kā nākotnē nelāgi atsauksies? neesmu ekstrasense.

dalībnieces raksta par reālajiem uzlabojumiem savā un savu bērnu dzīvēs (piemēram, izraušanos no dažādām disfunkcionālām situācijām). ja tas tā ir, tātad tas bija tā vērts kaut vai tādēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puuce
2017-11-02 16:13 (saite)
Tad jau viss kārtībā, pieņemot, ka to dalībnieču rakstīto rakstīja vai vismaz puslīdz pateica viņas pašas, nevis šova PR cilvēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-02 16:13 (saite)
tas ir labs points, jā, kam vajadzētu pievērst uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?