Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-06-08 10:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
n_komentārs
bet tomēr jokaini, ka uz ambrazūrām iet tieši dēļ tā, ko neviena nekad nedarīs*. jā, olšūnu donorēšana ir bīstama, smaga un sāpīga. palabojiet mani medicīniseki advancētāki cilvēki, bet sākumā tev ir jādzer hormoni, tev būtiski mainās svars, tev mainās raksturs; tad pati operācija ar visiem tās riskiem, no kuriem neauglība nebūt nav vienīgais.

es ne par to, ka vajag #aizliegt. bet topiks, topiks no visiem izvēlēts tāds...

*hohmas vai vieglas naudas dēļ

UPD. nu man šķiet jokaini, ka par feminisma karogu kļūst ētiski apšaubāma procedūra (savā pašreizējā variantā) (kura var tikt pielīdzināta orgānu vai to daļu transplantācijai no dzīvā donora un pakļaujama tādam pat protokolam (nevis aizliedzama!)), plus jūsmīgās nimfas feisbukā demonstrē brīžiem tādu anatomisku analfabētismu, ka ja nu kādam gribas pateikt feministes=duras, tas šobrīd ir ultra-viegli.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2016-06-08 10:41 (saite)
un vai šim cilvēkam kaut ko mainītu dzemdēšanas esamība vai neeesamība dosjē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-06-08 10:42 (saite)
tak jautājums vispār ne par to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2016-06-08 16:02 (saite)
nu pašreizējā situācijā bija jāpajautā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2016-06-08 10:50 (saite)
Ar gadiem tomeer arii szaadi gadiijumi kljuust mazaak autodestruktiivi. Pie tam es neuzskatu, ka dzemdeeszana vai nedzemdeeszana ir iistaais kriteerijs par buuszanu donoram. Tas vienkaarszi nedriikst buut maksas pakalpojums. Tad nabadziigaakaa un vientiesiigaakaa sabiedriibas dalja nekljuus par meeslojumu skaistajiem un veiksmiigajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-06-08 10:51 (saite)
++++ par pēdējiem 2 teik.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2016-06-08 16:12 (saite)
te atkal paveras interesanta tēma. teiksim, par asins donorēšanu maksā. kā kompensāciju par patērēto laiku un laikam transportam. olšūnas donorēšana arī prasa laiku, stipri vairāk nekā asins donorēšana. par to arī maksā kompensāciju. var atbalstīt pilnīgu hārdlainu "nekompensēt neko vispār", var runāt par robežām, diskusijas jautājums.
un, starp citu, olšūnu gadījumā visās šitajās internetu diskusijās koši iezīmējas viens punkts – latvijā tipa pastāv ierobežojums, cik reizes viena sieviete var nodot olšūnas, bet nav vienota reģistra, kurā to pārbaudīt. tā vietā, lai uztaisītu vienu faking reģistru, aiziet šitāds absurds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-06-08 19:29 (saite)
par reģistru nezināju :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?