Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-05-24 12:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
klau, ciba!

1) a ja vecmīlgrāvī ir iespējams viss, un mēs esam graustu ļimonāri ar privātmāju uz privātzemes, vai mēs varam labākajās samostroja tradīcijās nagla piebūvēt ārsienai trešo istabu? tā kā mēs esam pirmais stāvs, mēs pat ar to nevienu neapdraudam, ja nu vienīgi mājas arhitektonisko veselumu.

2) ir kaut kādi blogi "remonts čaiņikiem"? "būv un citi darbi pilnīgiem lohiem"? jo ir baigi daudz lietu, ko gribas mācēt pašai, bet neveiksmes gadījumā kaitējums būtu ne tikai estētisks, so negribas improvizēt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sw
2016-05-24 13:01 (saite)
1. Ja tā privātzeme ir kopotais īpašums, var nākties saskaņot to štelli ar citiem žiļciem. +Ja nu tomēr izrādās, ka vajag ar (būvvaldi? apsaimniekotāju?) kko saskaņot, kāds no žiļciem, kam sakritīsiet uz nerva, var piezvanīt, kam vajag.

Atceros, ka manā kopotajā īpašumā pat satelītšķīvja uzstādīšanai uz jumta lika apskriet dzīvokļus, lai dabūtu 50%+1 parakstu + iesniegt apsaimniekotāja inženierim Tehnisko Projektu. Protams, in the face of all that, šo domu abortēju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-05-24 13:04 (saite)
vispār mani interesē, vai viņi mestos kko zvanīt/ziņot, ja mēs sāktu būvēties nesaskaņojot. teorētiski mums viss pagalms ar samostroju, un neviens neko.

kopš es vietējā rimčikā nozagu čehu aknu desu un sanda kiopa dziesmu samulsināta aizgāju no vietēja kroga, par savu vīna glāzi nesamaksājusi, man prātā lien pretlikumīgas idejas!

apsaimniekotāja nav! neviena nav! mēs esam vieni kā pirksts šajā plašajā pasaulē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2016-05-24 13:10 (saite)
nu, tie, kuriem pašiem ir samostrojs, visticamāk, nezvanītu. jautājums laikam ir arī par to, cik ļoti tie, kuriem nav samostroja, raustās no tiem, kuriem ir samostrojs - jo tāds zvans, ļoti iespējams, ķertu arī citus samostrojus objektā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2016-05-24 13:16 (saite)
ja ieeja trešajā istabā ir nevis no āra,bet no otrās istabas,tad jūs apdrauda mājas nesošo konstrukciju.

bet Tu taču joko?

par blogiem neka jēdzīga vienota latviski nav, ir building.lv forums, sapā kādreiz kautkas atrasts, bet pa lielam vnk jāgūglē interesējošais topiks vai jāprasa cibā, es,kā smejies, kārtīgam kapitalajam remontam cauri izgāju, varu konsultēt :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-05-24 13:18 (saite)
es, vot, pati vairs nezinu, kad es jokoju un kad nē.

bet bet bet kaukāzā un krievijā samostroju istabas lipina pat pie augšējiem stāviem, un kaut kā turas!!!!1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2016-05-24 13:21 (saite)
nu,nezinu gan vai jūsu grāvis ir tādā aizkaukāzā,ka neviens nepamanītu nelegali piebūvētu istabu. labi, tur šķūnītis, vai arka uz virtuvi,vai aizstiklota lodžija, bet pārejo jau gan tautas modrā acs nostučīs

protams,pie mums ir kaudzēm ekspluatācijā nenodotas ēkas vai nelegālas būvniecības, bet tomēŗ tas skaistums vairāk uz iekšām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2016-05-24 13:25 (saite)
hmmm, tad viņiem ir jābūvē uz pazemi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-05-24 13:25 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]adinkra
2016-05-24 13:32 (saite)
Iesaku nosiltināt šķūnīti un izrakt uz turieni tuneli :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2016-05-24 13:17 (saite)
1. Varat, bet nedrīkstat. Un apdraudat tos, kas šai būvei stāvēs blakus vai, nedod dies, atradīsies tajā iekšā, tāpēc tā ir jābūt būvētai pareizi, un šai būvniecībai saskaņotai Būvvaldē, kura prasīs projektu un ko tur vēl. Vai kāds kaut kur nosūdzēs? Puslīdz droši, ka jā. Vai ir izdevīgāk uzbūvēt, gaidīt sodu, un tad saskaņot post factum? Iespējams, skaties ciparus.

2. Ir daži blogi, kur kāds kaut ko sev būvē, bet tur viss notiek super lēni un parasti ir derīgs tikai konkrētajos apstākļos. Ir tāds building.lv forums, kurā īstie meistari māca viens otram dzīvot. Nu un tad ir youtube, kurā ir ļoti daudz visa kā. Nu un vēl ir grāmatnīcās visādas vietēju autoru grāmatas par dažādiem darbiem, kuras varētu būt labas tādā ziņā, ka tajās esošie padomi varētu atbilst Latvijas Būvnormatīvam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-05-24 13:28 (saite)
es tajā building.lv vienreiz iegāju. topiks par siltināšanu, džeki tur gandrīz sakāvās. man kā noobam nebija nekādas poņas pa to, kuram no viņiem varētu būt taisnība :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2016-05-24 13:33 (saite)
Nu normāli, tāpēc, ka katrs zina labāk un visi, kas dara citādāk, ir lohi.

Varianti ir divi:
- Balstoties savās zināšanās un pieredzē (vai intuīcijā), mēģināt saprast, kādi plusi un mīnusi ir katrai no šīm pieejām un tādā veidā izvēlēties to, kura liekas sakarīgākā.
- Pirkt grāmatas, kuras ir sarakstījuši autori, kuri kaut ko sajēdz, un kuru rakstītajam ir kaut kāds akadēmisks vai praktisks pamatojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2016-05-24 13:27 (saite)
Par otro punktu. Ja man par kko vajag infu, izeju cauri kaudzei ar dažādu tautību forumiem, parasti kkas atrodas. Pie visādiem DIY mēdz būt smalki aprakstīts, tad tos var salīdzināt ar citām informācijas druskām. Lai saštukotu piebūvi, būs daudz jāmeklē :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]adinkra
2016-05-24 13:29 (saite)
Un jā, grāmatas par tēmām latviski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?