Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-10-22 09:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja runā par vegānām lomkām, tad pie vainas nav ne gaļa, ne dīvainā kārtā (jo gaidīju) siers. tie ir skābpiena produkti (šķiet, vienīgais, uz kā sanācis norauties). kefīrs, airāns, lakto bez piedevām utt utml. teorētiski uzraudzējot kviešu graudus, sanāk tā pati pienskābe (sk rejuvelac), bet mazliet par daudz ņemtnes, lai darītu regulāri. ar ko aizvietot? teorētiski-2 neesmu ētiskā, varu mierīgi dzert reizi nedēļā ierūgušu pienu un nestresot, bet tad zūd eksperimenta tīrība, un visādas latviešu mātes pēc tam varēs bakstīt ar pirkstiem un teikt: re, re, tikai tāpēc tev vēl nav izkrituši nagi un ragi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inese_tk
2014-10-22 12:57 (saite)
nav nav nekāda noņemšanās un nav nekas jāatvēzējas. uzraudzēt jogurtu ir īzī pīzī. tur kautkā pārāk sarežģīti aprakstīts.

man nav bijusi darīšana ar vegāniem jogurtu startētājiem, esmu apmierinājusies ar mazāko lakto burciņu. un daru tā

vakarā uzkarsē katlā litru sojas piena, tad ieliek izlietnē, kur ielaists auksts ūdens un atdzesē līdz kādiem 40 grādiem (to nosaka vai nu ar pārtikas termometru vai kā indieši - ja var iemērkt mazo pirkstiņu un aizskaitīt līdz 5, tam neapdegot, tad ir īstais siltums). uz litru piena ņem ceturtdaļglāzi jogurta/lakto, piesmeļ klāt pienu un samaisa (vienkārši lai viendabīgāk sajauktos). tad lej visu katlā un vēl samaisa. katlu satin segās un uz nakti paslēpj spilvenu kaudzē. no rīta tur būs jogurts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?