nav nav nekāda noņemšanās un nav nekas jāatvēzējas. uzraudzēt jogurtu ir īzī pīzī. tur kautkā pārāk sarežģīti aprakstīts.
man nav bijusi darīšana ar vegāniem jogurtu startētājiem, esmu apmierinājusies ar mazāko lakto burciņu. un daru tā
vakarā uzkarsē katlā litru sojas piena, tad ieliek izlietnē, kur ielaists auksts ūdens un atdzesē līdz kādiem 40 grādiem (to nosaka vai nu ar pārtikas termometru vai kā indieši - ja var iemērkt mazo pirkstiņu un aizskaitīt līdz 5, tam neapdegot, tad ir īstais siltums). uz litru piena ņem ceturtdaļglāzi jogurta/lakto, piesmeļ klāt pienu un samaisa (vienkārši lai viendabīgāk sajauktos). tad lej visu katlā un vēl samaisa. katlu satin segās un uz nakti paslēpj spilvenu kaudzē. no rīta tur būs jogurts.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: